ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatia pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Sotia mea a depus la primaria de domiciliu , la tara, un dosar pentru intrarea in concediu de cresterea copilului , cu documentatia ceruta la primarie , dosarul a ajuns la judet unde a stat mai bine de o luna ,intamplator interesandu-ma eu la judet de starea lui nemaicautandul nimeni ,fiind incomplet.Sotia mea este salariata si in plus are o intrep individuala cod CAEN 0111- agricultura , venit net mic in jur de 1500 lei an, dar si fonduri Europene masura 141 agricultura de subzistenta - 1500 euro pe an neimpozabila suma (debut an 2013 , acum ar fii in anul 3 ,eligibil la plata doar DACA reusesti sa intrunesti conditiile)Referentul care are dosarul in sarcina este in concediu ,cine tine locul mi -a cerut copii dupa decl 200 si 220 pentru intrep indiv sa ia de acolo venitul.Atunci i-am spus si de masura cu fonduri europene , s-a precipitat ,nu a stiut ce sa-mi spuna si mi-a spus sa revin ulterior. Vrea sa stiu daca sotia mea poate lua sau nu indemnizatia pt crestere copil. Nu am primit informatie suficienta nici la primarie nici la AJPIS acum . Ca sa evit aceste aspecte puteam eu sa intru in acest concediu fiind doar simplu angajat ,fara alte venituri si atrecui deja o luna jumatate de la depunerea dosarului si nu stim ce optiuni avem sau ce optiuni aveam atunci la inceput cu depunerea dosarului.Astept raspuns.Va multumesc.

Mihaela Iulia
 User  Mihaela Iulia
a intrebat la 26 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2015
Nu am inteles exact despre ce venituri este vorba, prin urmare nu pot sa va spun exact daca sotia dumneavoastra poate beneficia de indemnizatie crestere copil.
Puteti solicita dumneavoastra concediu si indemnizatie crestere copil, dupa efectuarea de catre mama a concediului de maternitate, deoarece se acorda optional, la cererea oricaruia dintre parintii copilului fiimd conditionat de realizarea de venituri impozabile o perioada de 12 luni in ultimul an anterior nasterii copilului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024