ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Trecerea pe o functie inferioara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt salariata la Posta Romana avand functia de oficiant, lucrez in cadrul unui opdc, iar de curand am aflat ca seful locului de munca a decis sa ma transfere pe o functie inferioara, mai precis de postas, si sa-mi mute activitatea intr-o comuna unde detin o casa mostenire motivand ca nu are postas pentru zona respectiva si le-a ajuns la urechi ca am renovat si investit acea locatie. Eu va intreb, daca este posibil sa fiu retrogradata din functie si trecuta pe o functie inferioara, fara acordul meu, atata timp cat Compania Posta Romana nu a facut demersuri privind concedieri colective. Si daca societatea angajeaza pe altcineva in locul meu pe functia de oficiant pot sa-mi revendic functia in instanta motivand ca am fost obligata sa-mi dau acordul privind transferul.
Am o activitate de peste 31 de ani in campul muncii si varsta de 53 ani. Conform C.C.M. am retinut ca retrogradarea din functie se face in momentul in care sociatatea face restructurari si pentru a nu fi dat afara imi ofera alternative si daca nici acelea nu-mi convin atunci plec.
Va multumesc.

Adaugata in: Contract de munca
Paula Micu
 User  Paula Micu
a intrebat la 19 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mare Ka
 User Mare Ka
a raspuns userului georgeta ganea la 29 Oct. 2012
Dar sub eticheta evaluarii poti fi mutat pe un post inferior pregatirii tale/postului actual? Sau trecerea la un nivel de salarizare inferior? Avem cateva cazuri de angajati, care au doar drepturi - in general financiare, inainte se stia numai la nivelul departamentului, acum stie toata firma, vin cand vor, pleaca cand vor, isi fac treaba/nu-si fac treaba si totusi au salarii frumoase. In cazul unei negocieri salariale, tu cum poti demonstra si cantitativ si calitativ ca meriti un salariu net superior celor din categoria anterioara? Mi se pare chiar jignitor, ca unul care iese indoit de spate la finalul programului sa fie salarizat mai prost decat cel care are pile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Oct. 2012
Aveti dreptate, nu se poate face o modificare a locului de munca, felului muncii si salariului decat pe baza unui act aditional insusit de parti. Ati sesizat bine ca oferirea unui alt loc de munca si in alte conditii se face in cazul in care s-ar restructura postul pe care il ocupati.
In concluzie, daca nu se restructureaza postul pe care il ocupati, nu este un motiv real pentru a va oferi alt post. Este o masura abuziva. Va recomand sa nu acceptati si sa nu semnati actul aditional. Nu este abatere disciplinara si nu poate fi sanctionat refuzul dvs.

Alte intrebari despre Contract de munca

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion G Stancu Radu Anton alexei delimart adriana iancu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024