ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce drepturi am cu conventie 112


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Eu sunt angajat la o asociatie de proprietari cu conventie 112 ce drepturi de pensie am si de concediu eu lucrz cu jumatate de orma , 423 lei este salariul meu pe luna. eu lucrez la aceasta sociatie de 3 ani . Iar sotia mea este angajata la o alta asociatie cu carte de munca de 3 ani tot cu jumatate de norma si ei spun ca nu are drept de concediu de odihna . iar daca acesta asociatie ma disponibilizeaza eu pot primi somaj .

Costel Ciobanu
 User  Costel Ciobanu
a intrebat la 03 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2014
Nu exista conventie 112, ci conventie civila pentru care se platesc contirbutii si impozit declarate la ANAF prin formularul 112. Nu aveti statut de salariat, de angajat, ci de cel mult prestator. Statutul de angajat se obtine prin incheirea unui contract de munca in baza prevederilor din Codul muncii republicat intre angajat si angajator. Nu aveti salariu, din acelasi motiv, ci venit profesional rezultat din prestarea unei activitati prin conventie civila.

Acest tip de contract nu va confera vechime in munca, vechimea este data de activiatea prestata in baza unui contract individual de munca sau prin periade recunoscute de lege drept vechime, cum ar fi concediul crestere copil.

Pentru conventii civile nu se plateste contributie de somaj, deci nu aveti dreptul la acest ajutor in baza ei. Doar daca sunteti si salariat in paralel sau aveti contract incheiat cu AJOFM prin care platiti contributie, atunci da, ati putea benefiica de indemnizatie de somaj.

Sotia dvbs insa are o vechime de 3 ani la acest angajator , data de durata contractului pana in prezent. Are dreptul la concediu de odihna asa cum prevede legea si la fel ca orice alt salariat. Poate sesiza ITM referitor la incalcarea acestui drept.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024