ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum se platesc orele suplimentare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Daca am venit o zi suplimentara la munca (8 ore ) mi se poate compensa cu 2 zile libere platite ?sau numai daca mi se compenseaza in bani iau dublu pe ziua respectiva...
Multumesc!

Adaugata in: Drepturi salariale
Mariana Baciu
 User  Mariana Baciu
a intrebat la 08 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Iul. 2014
In mod normal nu ar trebui sa lucrati mai mult de 5 zile pe saptamana, pe de o parte. Pe de alta, daca aveti contract de munca incheiat cu norma partiala in cuprinsul lui ar fi trebuit sa apara, pe langa alte clauze specifice, interdictia referitoare la efectuarea orelor suplimentare, in lipsa lor contractul fiind considerat ca incheiat cu norma intreaga si tratat ca atare.

Daca aveti ore supimentare, acestea se efectueaza numai cu acordul scris al salariatului cu exceptia situatiilor de forta majora sau accidente. Munca suplimentara se compenseaza cu timp liber platiti corespunzator timpului suplimentar sau cu spor de minim 75% daca nu se poate acorda liber.

Daca acea zi este lucreata in weekend, sambata sau duminica, atunci ar trebiu sa primiti un spor de weekend stabilit prin CIM sau CCM, cat si alte doua zile consecutive din saptamana drept repaus saptamanal, asa cum prevede legea. Iar daca norma lunara depaseste numarul de ore lucratoare vor trebui compensate si orele suplimentare.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024