ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Diminuare salariu!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In iulie 2010 sotului meu i-a fost diminuat salariul cu 300 lei, fara niciun fel de act aditional, fara a se preciza pe ce perioada i se vor lua cei 300 lei din salariu. Mentionez ca si in ziua de azi salariul lui este diminuat cu aceiasi suma desi compania face profit! Este angajat pe post de director dar nu are indemnizatie de director conform legislatiei in vigoare!
Spuneti-mi ce poate face in situatiile precizate mai sus? trebuie sa va spun ca in contract salariul este minim pe economie dar intro adeverinta eliberata de angajator i se recunoaste salariul avut inainte de diminuarea lui!
Ce poate sa pateasca angajatorul in asemenea situatie?
Lucreaza in aceasta firma din 2005 si nu si-a luat niciodata C.O. si nici banii aferenti acestuia. Se mizeaza pe faptul ca este pensionar la limita de varsta, are pensie dar mai ales pe faptul ca este un om onest si nu le-ar face greutati!
Cu stima,
Luena

Luena Luena
 User  Luena Luena
a intrebat la 25 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Ian. 2013
Sunt multe nereguli acolo. Chiar daca este pensionar, asta nu inseamna ca nu i se aplica si lui legea si ca nu are aceleasi drepturi. Sotul dvs poate face o sesizare catre ITM, pe de o parte, pentru ca angajatorul sa dea socoteala pentru nereguli, iar pe de alta parte sa actioneze in instanta angajatorul ca sa isi poata recupera drepturile salariale neprimite. Este singura cale din pacate, ITM poate sanctiona dar nu poate asigura restituirea drepturilor. Pe cand instanta poate emite o decizie judecatoreasca in acest sens.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024