ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

drepturi salariale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma numesc Mares Adrian si lucrez la o firma din Bucuresti. Am cerut o marire de salariu in data de 18.05.2012 cu nr de inregistare R 1440/18.05.2012 si am fost sunat de cei de la personal ca mi s-a marit salariul de la 630 net la 752 net si bonus lunar de 150 ron, dar cu stupoare nu s-a intamplat asa ceva. De ce?
Va aduc la cunostinta ca aceasta firma nu a marit salariile din 2005; conf. legii, firma are obligatia de a mari salariile angajatilor. Va rog sa luati masuri in legatura cu firma Rio Bucovina pe motivul ca ceilalti angajati au salarii diferite, iar bonusurile lunare primite de agentii de distributie sunt de 700-1300 lei.

Adrian Mares
 User  Adrian Mares
a intrebat la 19 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2012
Legea nu prevede obligatia maririi salarilor angajatilor, nu exista o astfel de prevedere. Angajatorul este obligat sa respecte nivelul salariului minim pe economie, fara a fi prevazuta in lege obligatia de a majora salarile. Acest lucru se stabileste prin Regulamentul inters si contractul de munca.

Daca nu ati semnat niciun act aditional la contractul de munca, atunci nu se aplica nicio marire salariala pentru ca acesta nu ar avea acoperire legala. Faceti o sesizare catre ITM. Noi nu putem lua nicio masura, asa cum v-am mai spus si alta data, suntem site de consultanta si nicidecum autoritate publica. DIn pacate nu putem face niciun demers in acest sens, insa puteti lua legatura cu inspectorii ITM.

Salariile pot fi diferite intr-o firma, nu toata lumea este incadrata pe acelasi post si cu acelasi nivel salarial. Insa daca exista salariati incadrati pe posturi similare, spre exemplu doi agenti vanzari, cu aceeasi experienta si acelasi nivel de studii, se poate pune problema unei discriminari privind incadrarea salariala. In plus, daca salariatii cunosc veniturilor colegilor, angajatorul nu respcta conditia confidentialitatii salariului, asa cum o prevede Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024