ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Tichete de masa pentru jumatate de norma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In urma cu 4 luni am semnat pentru modificarea contractului individual de munca pentru program de 4h. Odata cu asta, s-au injumatatit si tichetele de masa. Contractul colectiv de munca prevede ca distribuirea acestora sa face confrom legii, fara nicio specificare conform careia sa se impuna reducerea lor pentru program de 4h. Cand am pus problema, am citat din documente cu valoare legala-respectiv CCM, Legea tichetelor, mi s-a raspuns doar ca firma isi rezerva dreptul distribuirii tichetelor dupa porpriile criterii. Am cerut sa primesc dovada clara si legala, adica un document intern aprobat in acest sens.

NU am primit niciun raspuns scris.

Intre timp am aflat ca alti colegi , tot cu norma de jumatate primesc tichetele integral. Inca o data ridicata problema, cei de la HR m-au chemat pentru a-mi spune ca toti ceilalti colegi au contracte de 5 h/zi si asta explica de ce primesc toate tichetele.
E oare posibil ca firma sa impuna un criteriu prin care cei cu 4h/zi nu primesc tichetele integral, dar cei cu 5h, da?? Daca da, sunt indreptatita sa cer documentele justificatoare pentru aceasta decizie?

Multumesc anticipat!
Larisa Elena

Larisa Tonita
 User  Larisa Tonita
a intrebat la 19 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2014
Nu prea este legala o astfel de masura. In mod normal, conform legii aplicabile (142/1998 actualizate) tichetele de masa se acorda in raport cu numarul de zile lucratoare in care va aflati in unitate si derulati activitate, indifierent de norma de lucru. Numrul lor lunar nu poate excede numarul zilelor lucratoare din luna dar nici nu se pot injumatati ca urmare a reducerii normei, este putin cam abuziva aceasta masura si as putea spune ca este chiar discriminatorie.

Depuneti o sesizare la ITM si solicitati un control la sediul angajatorului. Ar trebui respectat CCM de ambele parti, nu doar de una din ele.

Alte intrebari despre Drepturi salariale

TOP RASPUNSURI 2024