ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

neconcordanta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Intre art.40 alin 1 literele b si c - pe de o parte si art.17 alin 3 litera d si alin 5, respectiv art. 41 alin 1 nu exista contradictie ? Se refera la modul de schimbare/modificare a unei fise de post existente, cu introducerea sau schimbarea totala de atributiuni fara acordul salariatului.

Adaugata in: Fisa postului
Vasilescu Petru
 User  Vasilescu Petru
a intrebat la 18 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Vasilescu Petru
 User Vasilescu Petru
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Iun. 2015
Pai salata doreste doamna sa faca angajatorul din moment ce copie identic atributiile de la o functie la alta, in institutie ramanad 2 angajati singuri intr-un compartiment din organigrama, cu aceleasi atributii, pe ture diferite alternative, doar ca funtia difera.
M-am contrazis cu altcineva referitor la art.40 ca intrucat angajatorul are voie STABILEASCA atributiile ulterior, are voie si sa le MODIFICE, desi texul de lege zice-stabileasca, iar ceea ce este stabilit este stabil, mai ales ca si in regulamentul intern se prevede ca angajatorul are obligatia sa asigure stabilitatea angajatilor la locul de munca
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Iun. 2015
Art. 17 - Codul muncii republicat.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
...
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Acest articol, coroborat cu art. 41, este cat se poate de clar in privinta posibilitatii modificarii fisei de post si atributiilor deja stabilite.

Art. 40 se aplica la incheierea fisei de post la angajare si nu la modificarea ei ulterioara. Nu puteti forta angajatul sa accepte atributii noi, mai ales daca ele nu apartin functiei ocupate, asa cum v-am raspuns ai anterior. Ii faceti o salata in fisa de post care mai este si ilegala pe deasupra.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Iun. 2015
Nu, nu exista. Fisa de post de modifica prin act aditional, atat timp cat nu sunt vizate modificare impuse de lege si nici nu se modifica functia din contract.

Alte intrebari despre Fisa postului

TOP RASPUNSURI 2024