ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Conditii de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Prin natura functiei urmaresc, pe mai multe monitoare (DVR-ri), activitatea unor colegi Desi am solicitat in repetate randuri sa se masoare nivelul de radiatie din incapere angajatorul nu a dat curs cererii mele. Deasemenea nivelul de umiditate din incapere este,constant, sub 20%.
Va rog sa-mi spuneti daca legislatia prevede unele drepturi salariale, in plus, avand in vedere munca in conditiile respective (radiatie si umiditate scazuta) si ce trebuie sa fac ca angajtorul, care este privat, sa dea curs cererilor mele.


Constantin Enachescu
 User  Constantin Enachescu
a intrebat la 11 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului bolek lolek la 31 Ian. 2014
Mediul bogat in radiatii nu este cel cu monitoar de calculator, ci cel al medicilor radiologi, salariatii care lucreaza pe antene de telecomunicatii, centrale nucleare etc., in contact direct cu mediu radioactiv.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului bolek lolek la 31 Ian. 2014
Puteti sa il folositi pe perioade scurte, nu sa il tinteti permanent deschis ca sa nu va faca rau. In rest, cel mult se poate verifica daca este amplasat corect. Cereti un control SSM din partea ITM.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bolek Lolek
 User Bolek Lolek
a raspuns la intrebare la 31 Ian. 2014
Ma scuzati ca postez intrebarea aici, dar sper sa primesc si eu un raspuns.Si la noi ar fi asemanatoare situatia, plus ca la noi in birou pe langa cele 10 LCD mai sunt si 10 monitoare (calculatoare), dar avem montat aparat cu aer conditionat. Ne afecteaza f mult sanatatea acest aparat de aceea preferam sa nu il folosim si stam intr-o caldura infernala. Ce ne sfatuiti sa facem?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
Nu sunt prevederi speciale in cazul de fata, ar trebui facut un control SSM din partea Inspectiei Muncii ca sa se stabileasca daca intr-adevar sunt necesare anumite masuri de protectie speciale.

Monitoarele DVR nu produc un camp de radiatii asa de puternic mai ales daca sunt LCD-uri, din cate stiu eu. Dar ati putea intreba pe cineva din domeniul electronicii daca doriti sa fiti mai sigur. Pot interveni probleme vizuale, in sensul necesitatii unor ochelari de vedere sau speciale pentru calculator / monitor / TV. Aici ar fi necesar un control oftalmologic periodic in cadrul examenului de medicina muncii.

In privinta umiditatii, intr-adevar este destul de scazuta, dar la fel, cel mai bine ar fi sa se faca un control din partea inspectorilor SSM din cadrul ITM. Pentru asta trebuie sa depuneti dvs o sesizare.

Alte intrebari despre Sanatate si Securitate in Munca

Expertii nostri
Ioana Popa
G Stancu Radu Anton violeta Georgescu adriana iancu alexei delimart Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024