ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Tichetele de masa pot fi oferite doar unei anumite categorii de salariati?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La un SRL cu profil COMERT se acorda tichete de masa doar celor implicati direct in vanzari, respectiv agenti, gestionari, manipulanti marfa. Am 2 intrebari:

1. Constituie acest lucru discriminare? nu am citit nicaieri de discriminare pe criterii de functie, meserie, etc., ca doar atunci ar trebui sa aiba toata lumea salarii egale, sa nu existe discriminare.

2. Pot primi ca masura de la ITM acordarea retroactiva a tichetelor de masa pe ultimele 6 luni pt. salariatii care nu au primit astfel de tichete? Poate fi indeplinita o astfel de masura?!

Adaugata in: Tichete Tichete de masa
Dorina Olteanu
 User  Dorina Olteanu
a intrebat la 13 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2012
Tichetele de masa sunt acordate la alegerea angajatorului, de regula ca un adaos la salariu. Numarul tichetelor acordate unui salariat nu poate fi mai mare decat numarul zilelor lucrate in luna respectiva. In opinia mea, acordarea tichetelor de masa doar unei parti din angajati si excluderea celorlalti angajati in acest caz, ar putea fi interpretata drept masura discriminatorie, dat fiind faptul ca exista un criteriu pe baza caruia faceti diferentiere intre angajati, si anume cel al departamentului si tipului de activitate desfasurata. Daca se constata o situatie discriminatorie in acest sens, ITM poate emite o astfel de decizie prin care se prevede acordarea retroactiva a tichetelor.

Art. 5
1 In cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii si angajatorii.
2 Orice discriminare directa sau indirecta fata de un salariat, bazata pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, situatie sau responsabilitate familiala, apartenenta ori activitate sindicala, este interzisa.
3 Constituie discriminare directa actele si faptele de excludere, deosebire, restrictie sau preferinta, intemeiate pe unul sau mai multe dintre criteriile prevazute la alin. 2, care au ca scop sau ca efect neacordarea, restrangerea ori inlaturarea recunoasterii, folosintei sau exercitarii drepturilor prevazute in legislatia muncii.
4 Constituie discriminare indirecta actele si faptele intemeiate in mod aparent pe alte criterii decat cele prevazute la alin. 2, dar care produc efectele unei discriminari directe.

Alte intrebari despre Tichete

TOP RASPUNSURI 2024