ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Abatere disiplinara concediere


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avand in vedere ca pe perioada CO salariatul nu poate fi cercetat, declaratia salariatului data in fata comisiei in prima zi cand salariatul se afla in concediul de odihna, este valida poate fi luata in considerare ? Daca comisia se poate folsi de acea declaratie pentru propunerea sanctiunii disciplinare ? Daca cercetarea disciplinara efectuata cu prezenta efectiva a salariatului in fata comisiei de cercetare, salariat care se afla in CO este valabila ? Am rugamintea, daca este posibil, ca raspunsul sa contina si eventuale articole din lege sau alte acte normative.
Cu respect,
Popa Valentin

Adaugata in: Abateri disciplinare
Valentin Iustin Popa
 User  Valentin Iustin Popa
a intrebat la 08 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 09 Apr. 2012
Dl. Popa, dintr-o intrebare anterioara reiesa cum ca cercetarea disciplinara ati demarat-o anterior intrarii salariatului in concediu de odihna. Pe perioada cercetarii insa contractul se suspenda, motiv pentru care angajatul nu poate beneficia de acest drept, al concediului de odihna, pe parcursul cercetarii. Odata cu suspendarea contractului pentru cercetare salariatul nu beneficiaza de nici un drept ce decurge din statul sau de salariat. CO se va reprograma ulterior sau in cazul incetarii, asa cum am spus deja, se vor plati aceste zile daca ele vor ramane neefectuate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 09 Apr. 2012

Odata aprobat concediul de odihna, acesta nu poate fi intrerupt decat in urmatoarele situatii:

Art. 151 din Codul muncii republicat.
1 Concediul de odihna poate fi intrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective.
2 Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihna in caz de forta majora sau pentru interese urgente care impun prezenta salariatului la locul de munca. In acest caz angajatorul are obligatia de a suporta toate cheltuielile salariatului si ale familiei sale, necesare in vederea revenirii la locul de munca, precum si eventualele prejudicii suferite de acesta ca urmare a intreruperii concediului de odihna.
Pentru cercetarea disciplinara salariatul nu poate fi chemat din concediul sau de odihna.Aveti dreptul sa nu va prezenmtati chiar daca va convoaca.
Decizia de sanctionare disciplinara nu poate fi data atat timp cat sunteti in concediu de odihna.
Si daca totusi s-a facut cercetarea, dumneavoastra ati raspuns convocarii cat erati in co aveti dreptul sa actionati in instanta angajatorul conform ar icolului de mai jos din Codul muncii.


Art. 268
1 Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
a in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care a fost comunicata decizia unilaterala a angajatorului referitoare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau incetarea contractului individual de munca;
b in termen de 30 de zile calendaristice de la data in care s-a comunicat decizia de sanctionare disciplinara;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2012
Pe parcursul cercetarii disciplinare salariatul nu se poate afla in concediu de odihna, dat fiind faptul ca se suspenda contractul de munca in scopul efectuarii cercetarii disciplinare.

Art. 52 - Codul muncii republicat.
1 Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
a pe durata cercetarii disciplinare prealabile, in conditiile legii

In plus, in situatiile de suspendare a contractului pentru motive imputabile salariatului, acesta nu poate beneficia de niciunul din drepturile sale ca salariat. Concediul de odihna reprezinta un drept al salariatului, in consecinta salariatul nu beneficiaza de el pe parcursul cercetarii disciplinare.

Art. 49
...
2 Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
...
4 In cazul suspendarii contractului individual de munca din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendarii acesta nu va beneficia de niciun drept care rezulta din calitatea sa de salariat.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024