ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Angajat batut de sef


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Un angajat la o unitate bugetara fiind in stare de ebrietate nu era in timpul orelor sale de program a furat de la un coleg un telefon mobil, pe care a incercat mai apoi sa il vanda la alti colegi din aceeasi unitate. Fiind astfel decoperit , s-a constituit o comisie formata din seful lui direct, un sef de la alt compartiment si doi vicepreseinti de sindicat .
"Hotul" a fost convocat verbal la comisie si a fost pus sa descrie fapta in scris .
Seful lui ii dicta ce si cum sa scrie. La un moment dat "hotul " a spus :
- "sa fie multumit ca i l-am dat telefonul inapoi".
In acel moment seful s-a ridicat de pe scaun si i-a dat doua palme puternice peste fata si urechi "hotului ". Acesta nu a comentat, a scris declaratia si si-a luat angajamentul , tot in scris , ca nu mai bea si nu mai fura.
Problema este ca "hotul" dupa acele palme a ramas cu urmari: il doare si ii curge o ureche.
Ce ar trebui facut in acest caz ?

Adaugata in: Abateri disciplinare
Ciprian Mircea Manescu
 User  Ciprian Mircea Manescu
a intrebat la 08 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Apr. 2012
Angajatorul nu a procedat corect si nici legal. Daca acest furt ar fi avut loc in timpul programului si la locul de munca, atunci se punea problema unei abateri disciplinare care ar fi trebuit cercetata in conformitate cu prevederile legale. Intr-un astfel de caz ar fi trebuit convocat in scris pentru derularea unei cercetari disciplinare in urma careia sa se constate vinovatia sau nevinovatia salariatului. Insa convocarea a fost facuta verbal, incalcand practic procedura legala in cazul unei cercetari disciplinare, iar "hotul" - desi nedovedit si in urma unei anchete, chiar daca a fost parat - fortat sa dea o declaratie privind fapta sa. Tot angajatorul este cel care reactioneaza violent in privinta salariatului, ca urmare a unei replici poate neinspirate a salariatului, deja putand fi vorba de daune aduse salariatului de catre angajator, cu atat mai mult cu cat "hotul" inteleg ca a ramas cu ceva sechele.

Dat fiind faptul ca acest furt a avut loc in afara orelor si locului muncii, ar fi trebuit rezolvata situatia de catre organele de politie si nu de catre angajator, in opinia mea. Acum deja as spune ca tine de competenta unei instante, fiind deja vorba de un act de violenta ce se incadreaza in codul penal drept lovire si vatamare corporala, fapta ce se pedepseste cu inchisoare sau amenda. Insa este necesar ca angjatul, ca parte vatamata, sa reclame aceste acte de lovire savarsite asupra sa. "Hotul" ar fi bine sa poate dovedi cu martori sau prin orice alte mijloace ca problema lui medicala a aparut ca urmare a palmelor date de catre angajator.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024