ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediere colectiva


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!Am si eu cateva neclaritati daca se poate sa ini dati cat mai repede raspunsul:am lucrat la o firma 9 luni si am plecat deoarece atat eu cat si cateva din colegele mele am fost anuntate ca vor inchide agentiile respective unde noi ne desfasuram acivitatea.pe mine nu au putut sa ma bage in somaj ca nu aveam minim un an de lucru este adevarat ca nu se poate baga in somaj daca nu ai un an de zile lucrat?banii au intarziat sa nii dea fara nici o explicatie bonurile numai zic ca de 3 luni nu le-am mai vazut plus ca nici nu sunt trecute in contractul de munca,dupa care ne-au pus sa semnam demisia cu data in care inchideau ei agentiile fara preaviz fara nimic adica nu s-a specificat in demisie nimic de preaviz.iar eu intre timp mi-am gasit de munca in alta parte si a trebuit sa incep activitatea si am anuntat ca plec,colega mea de schimb la fel si au venit cei de la firma am predat banii si cheile si am plecat.ne-au amenintat cu to felul de lucuri ca nu o sa ramana asa ca o sa platim pentru gestul asta care le-am facut,dupa ce am predat ce am avut de predat am plecat lasand agentia deschisa de catre ele deci nu am inchis agentia si am plecat.apoi am primit acasa o foaia prin care eram anuntata sa ma prezint la sediul lor sa discutam nu stiu ce chestie,si ne anunta de suspendare pentru neprezentare la munca si nerespectarea preavizului,cu toate ca in contract scrie daca angajatorul nu respecta ce este scris in contract adica nu dau banii la timp angajatii nu trebuie sa respecte preavizul in caz de demisie.doar ca am semnat demisia incepand cu data de 3 iunie si eu am plecat pe 23 mai.doar asta sa fie problema.intrebarea mea este ce ar putea sa faca?sa numai imi dea restul de bani si bonuri pe care aveau sa mii mai dea sau sa imi desfaca contractul de munca sau care ar putea fi deznodamantul? Astept raspuns urgent va mutumesc!!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Alexandra Putere
 User  Alexandra Putere
a intrebat la 31 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Somajul se acorda doar daca incetarea are loc din motive neimputabile salariatului si daca acesta are indeplinta conditia stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 anterioare datei depunerii cererii.

Se poate intampla ca in cazul nerespectarii preavizului sa se ajunga la cercetare disciplinara, dar daca angajatorul nu si-a respectat obligatia contractuala atunci nu este indreptatit sa va acuze de acest lucru. Pentru ca legea va da dreptul sa demisionati fara preaviz daca apare o astfel de situatie. Faceti o sesizare catre ITM si eventual, daca ati primit o decizie de sanctionare contestati decizia in instanta. Sunt multe probleme acolo si ar fi binevenita interventia autoritatilor.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024