ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

demisie dupa intreruperea concediului de odihna din initiativa angajatului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


un angajat face cerere de concediu de odihna pentru perioada 05.09-23.09. Vine din proprie initiativa la locul de munca pe data 19.09 dupa ce efectueaza 10 zile lucratoare neintrerupt.
Lucreaza din data 19.09-27.09 ,dar in data de 26.07 a fost instiintat si a luat la cunostinta sub semnatura despre efectuarea unui control intern asupra activitatii sale. Dupa data de 27.09 la o zi dupa instiintare nu se mai prezinta la servici.Trimite prin posta pe data de 04.10 demisia incepand cu data de 29.09.Demisia a fost inregistrata dar nu a fost emisa nici o decizie de desfacere a contractului de munca. Mai mult ,angajatul a fost convocat pentru cercetare disciplinara. Care sunt inregistrarile care trebuie facute in revisal?

Adaugata in: Abateri disciplinare
Mihaela Nastasa
 User  Mihaela Nastasa
a intrebat la 21 Oct. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Nastasa
 User Mihaela Nastasa
a raspuns userului Ioana Popa la 25 Oct. 2011
Va multumesc ca existati
Daca -mi permiteti ,as dori sa va mai adresez cateva intrebari pentru a clarifica situatia in cele ce urmeaza.

Situatia 1: Daca CIM inceteaza conform demisiei, cum calculez nr. de zile preaviz: de la data emiterii demisiei 29.09 inclusiv , sau de la data primirii demisiei prin posta 04.10 inclusiv ?

Situatia 2 : A fost expediata convocarea pentru cercetare disciplinara stabilita pentru data de 28.10 adica la 22 zile lucr. dupa data emiterii demisiei si 19 zile dupa data primirii prin posta a demisiei. Poate avea loc cercetarea prealabila dupa terminarea preavizului in conditiile in care CIM nu a incetat ?

Situatia 3 : Cercetarea disciplinara se desfasoara in data de 28.10. Cand se introduce in REVISAL suspendarea CIM , cu ce data? cat ar trebui sa dureze cercetarea disciplinara ?

VA MULTUMESC ANTICIPAT,


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Oct. 2011
Daca CIM va inceta conform demisiei, atunci in REVISAL se inregistreaza decizia de incetare, intocmita dupa incetarea perioadei de preaviz.

In cazul in care se desfasoara ancheta disciplinara iar CIM se suspenda impreuna cu preavizul atunci aceasta suspendare, perioada ei si motivul, se inregistreaza in REVISAL. Ulterior anchetei, daca CIM se desface pe abaterii disciplinare prin respectarea procedurii legale de concediere, se intocmeste si se inregistreaza in REVISAL decizia de concediere. Daca insa dupa efectuarea anchetei salariatului nu i se aplica drept sanctiune disciplinara desfacerea CIM, atunci se reactiveaza CIM si se efectueaza perioada de preaviz ramasa. De retinut faptul ca daca salariatul nu se prezinta in urma convocarii, desi se face dovada convocarii lui, iar acesta nu motiveaza obiectiv absentele, anagajatotul are dreptul sa dispuna concedierea fara efectuarea cercetarii disciplinare.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024