ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisie fara preaviz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa stiu daca firma la care lucrez ma poate da in judecata daca nu stau in preaviz si care ar fi cele mai grave consecinte?
Incerc sa obtin o incetare a CIM cu acordul partilor deoarece din cauza unor evenimente neprevazute (boala mamei mele), nu mai pot continua sa muncesc, iar cei de la serviciu nu par foarte intelegatori.
Functia mea nu e una de conducere si pana acum nu eram deloc o persoana importanta, dar se pare ca nu prea vor sa ma lase sa plec, deci ce pot face ca sa nu am probleme?

Adaugata in: Abateri disciplinare
Georgiana Popa
 User  Georgiana Popa
a intrebat la 06 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mai. 2013
Puteti incerca si sa solicitati un concediu fara plata pentru probleme personale, dar inteleg ca dvs doriti sa incetati raportul de munca. Si depinde si ce perioada solicitati, pentru ca depinde de angajator daca v-o poate sau nu acorda.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2013
Da, poate, cat timp el nu a renuntat total sau partial la preaviz si vorbim de demisie si nu acordul partilor, poate face inclusiv cercetare disciplinara si dispune concedierea disciplinara sau poate sa actioneze angajatul in instanta pentru daunele cauzate.

Acordul partilor poate fi respins de angajator, din pacate nu are obligatia sa accepte acest tip de incetare. Singura solutie este sa va dati demisia cu respectarea perioadei de preaviz stabilite prin contractul de munca si in conformitate cu legea. Iar dupa expirarea perioadei de preaviz va inceta contractul de munca. Altfel s-ar putea sa va complicati situatia.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024