ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfacerea contractului de munca disciplinar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

In data de 1 aprilie am primit de la angajator o decizie de delegare, fiind trimisa din orasul in care imi desfasor activitatea intr-un altul situate la o distanta destul de mare. Nemaifiind niciodata delegata undeva si nestiind cum se procedeaza am refuzat sa semnez delegarea pe loc spunand ca vreau sa mi se dea mai multe detalii,mentionez de altfel, ca ar fi trebuit sa-mi incep acivitatea in celalalt oras in data de 8 aprilie.

Mi s-a inmanat in aceeasi zi o convocare, mi s-a facut o comisie chipurile care a durat doar 2 minute, timp in care eu am dat o nota explicative pt motivarea refuzului semnarii deciziei de delegare si apoi am primit imediat si o suspendare a contractului de munca, iar in 25 aprilie mi-a fost trimisa prin executor o notificare de incetare a cotractului de munca pe motiv disciplinar.

S-a procedat corect? Ei ma acuza de faptul ca nu am plecat in delegatia respective,insa eu nu am spus ca nu voi pleca ci ca nu pot semna imediat decizia lor, de plecat nu mai aveam cum sa plec pe 8 pt ca eram deja suspendata.In aceasta situatie mai au oligatia sa-mi elibereze anexa 26 pentru somaj? Nu am primit de la ei nici fisa de lichidare si cand merg dupa ea imi tot spun sa revin.

Ce ar trebui facut? Va multumesc!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Valentina Popa
 User  Valentina Popa
a intrebat la 10 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Valentina Popa la 28 Mai. 2013
Delegarea nu duce la suspendarea contractului de munca, ceva nu e in regula acolo. Numai detasarea poate face acest lucru. Fiind prima delegare nu este necesar acordul dvs. deci dvs. ati gresit. Doar daca vi se schimba functia aveati dreptul sa refuzati, atlfel nu. Este gresala dvs, dupa cum am spus.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Valentina Popa
 User Valentina Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Mai. 2013
Din moment ce delegatia era unilaterala fiind prima intr-un an,era obligatorie semnatura mea?Inteleg ca eram obligata sa plec insa faptul ca m-au suspendat fara sa astepte data de 8 cand trebuia sa plec ca sa vada daca respect decizia sau nu ,nu e oarecum un abuz?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Mai. 2013
Pentru refuzul de a va elibera fisa de lichidare si eventual adeverinta de vechime in munca va puteti adresa ITM cu o sesizare. Legal, angajatorul este obligat sa va elibereze documentele solicitate daca acestea au legatura cu raportul de munca, vechimea, stagiile de cotizare etc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2013
Din pacate da. Refuzul delegarii poate reprezenta abatere disciplinara, pentru ca angajatorul conform legii poate dispune unilateral delegarea pe o perioada determinata de timp de 60 de zile. Puteti refuza prelungirea ei, dar nu si dispunerea ei initiala, daca nu aveti un motiv foarte intemeiat si obiectiv. Delegarea nu se negociaza.

Nu aveti dreptul la somaj in cazul concedierii disciplinare, este motiv impubutabil dvs. Ca atare angajatorul nu are obligatia sa va completeze adeverinta de stagiu.

Singurul lucru pe care il puteti face, daca nu sunteti de acord cu ceea ce s-a intamplat, este sa contestati in instanta de judecata decizia de concediere primita in termenul precizat in cuprinsul ei.

Fisa de lichidare ar trebui insa sa o primiti, impreuna cu o adeverinta de vechime.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024