ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nerespectare preaviz la demisie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am plecat cu demisie de la o firma si in perioada preavizului mi-am gasit alt job. Nu m-am mai prezentat la vechiul job (am absentat nemotivat 7 zile pana pe 15 ale lunii cand expira perioada de preaviz) fiind nevoita sa-mi fac actele necesare noii angajari care a inceput de pe 16 ale lunii. Care sunt consecintele neprezentarii la ancheta disciplinara de care am fost instiintata? In adresa primita prin posta mi se aduce la cunostinta ca neprezentarea mea la serviciu a dus la perturbarea programului celorlalti agenti.
Va multumesc.

Carmen Ianculescu
 User  Carmen Ianculescu
a intrebat la 30 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Oct. 2013
Odata ce ati semnat convocarea pentru cercetare disciplinara dar nu va prezentati la data, ora si locul stabilite in cuprinsul ei pentru derularea cercetarii disciplinare, angajatorul poate aplica direct sanctiunea disciplinara fara a mai parcurge etapele cercetarii. Sanctiunea poate consta inclusiv in desfacerea disciplinara a contractului individual de munca, ceea ce inseamna ca temeiul incetarii contractului dvs. de munca nu va mai fi demisia, ci o concediere disciplinara. Iar in adeverinta de vechime pe care anagajatorul o va elibera va fi trecut acest temei si s-ar putea sa va afecteze pe viitor la schimbarea locului de munca, creand suspiciuni noului angajator.

Art. 251 - Codul muncii republicat.
(3) Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la alin. (2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.


Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024