ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

se suspenda CIM pt absente nemotivate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
in cazul in carte un angajat lipseste nemotivat cim trebuie suspendat in revisal? daca initial anunta concediu medical pe care apoi nu il motivaza uun certificat de la ce data se opereaza?
multumesc

Angela Stancioi
 User  Angela Stancioi
a intrebat la 20 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2014
Certificatul medical se prezinta angajatorului pana la data de 5 a lunii urmatoare, deci daca angajatul a avut medical in decursul lunii martie dar inca nu ati primit certificatul, este in legalitate. Abia dupa data de 5 martie, daca nu primiti certificatul, putem vorbi de o absentare nemotivata.

Absentele nemtivate sunt cauza de suspendare a contractului de munca, iar la baza suspendarii sta o decizie. Atata timp cat intocmiti decizia de suspendare, se va opera in Revisal, pentru ca prin ea constatati suspendarea CIM. Sunt angajatori care merg doar pe varianta pontarii lui ca nemotivat. Este corect si acest lucru, dar bine ar fi sa va puneti de acord cu cei de la ITM si sa mergeti pe solutia lor ca sa nu aveti probleme mai apoi. Eu va recomand sa operati in revisal perioada, pentru ca reprezinta suspendare a contractului, iar in baza HG 500/2011 suspendarile, cu exceptia celor pe criterii medicale, se vor opera in registru.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024