ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

studii de caz


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, V-am prezentat cu ceva timp in urma faptul ca s-au adus modificari la contractul de munca mai exact asupra a trei elemente privind locul muncii, felul muncii si conditiile de munca fara sa mi se aduca la cunostinta in forma scrisa conf art41.Am refuzat noile sarcini de serviciu prin neprezentare la serviciu in nr de 25 zile pana la procedura legala.Am primit o convocare prin care sunt anuntat ca sa constituit o comisie pt a ma ancheta disciplinar pentru aceste zile nemotivate.Este legala aceasta procedura si ce pot sa fac in aceasta situatie?Va rog foarte mult sa ma ajutati in aceasta speta.Cu deosebita consideratie!

Adaugata in: Abateri disciplinare
Daniel Alexe
 User  Daniel Alexe
a intrebat la 02 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Nov. 2014
In conformitate cu Art. 10. din Codul muncii "Contractul individual de muncă este contractul ?n temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze munca pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, ?n schimbul unei remuneraţii denumite salariu".
Prin incheierea contractului individual de munca salariatul devine subordonat angajatorului si este obligat sa presteze munca.
Fisa postului este o anexa la contractul individual de munca prin care se stabilesc principalele sarcini si responsabilitati. Angajatul are dreptul sa conteste aspectele cuprinse in fisa postului,dar nu poate absenta daca nu este de acord cu ele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniel Alexe
 User Daniel Alexe
a raspuns userului adriana iancu la 04 Nov. 2014
Absentele nemotivate sunt motivate prin faptul ca nu a existat o baza legala, o fisa a postului cu atributiile de serviciu, deci fara o notificare in forma scrisa de aducere la cunostinta cu care sa fiu de acord si semnata.Permite legea sa fiu cercetat disciplinar in conditiile in care ei nu au respectat aceasta procedura?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 03 Nov. 2014
Absenta nemotivata reprezinta abatere disciplinara si angajatorul poate incepe procedura de cercetare disciplinara prealabila in urma careia va dispune sanctiunea.
In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, ati fost convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii. Neprezentarea dumneavoastra la convocarea facuta in conditiile mentionate fara un motiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024