ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

termen de emitere a hotararii Colegiului de disciplina al inspectoratului scolar


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


daca am depus contestatie pentru o sanctiune disciplinara la colegiul de disciplina al Inspectoratului scolar pe 1martie in cat tip emite hotararea?

Paula Datcu
 User  Paula Datcu
a intrebat la 06 Mai. 2016
TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "TELEMUNCA - 10 SOLUTII oferite de specialitstii in Legislatia muncii si HR"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Paula Datcu la 08 Mai. 2016
Ordinul 3866/2012 stabileste componenta, atributiile si procedura solutionarii contestatie de catre colegiile de disciplina la nivelul inspectoratelor scolare, fara sa stabileasca un termen pentru comunicarea hotararii.

Art. 15
(1) Hotararea Colegiului Central de Disciplina al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului se redacteaza, se motiveaza atat in fapt, cat si in drept, se semneaza de catre secretarul si presedintele/vicepresedintele Colegiului si se comunica partilor.
(2) Colegiul Central de Disciplina al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului poate amana pronuntarea cel mult 7 zile, in vederea depunerii de concluzii scrise. Motivul amanarii se consemneaza in cuprinsul hotararii.

Art. 16
Procesul-verbal si inscrisurile care fac obiectul dosarului, precum si dovada comunicarii hotararii se pastreaza in arhiva Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, potrivit prevederilor legale in vigoare.

Art. 17
Impotriva hotararii Colegiului Central de Disciplina al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului partea nemultumita se poate adresa cu actiune in instanta competenta ?? sectia specializata in solutionarea conflictelor de munca, in termen de 30 de zile de la comunicare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paula Datcu
 User Paula Datcu
a raspuns userului adriana iancu la 07 Mai. 2016
Multumesc. Dar Colegiile de disciplina de pe langa I.S.J si Mininisterul educatiei functioneaza pe baza Ordinului Ministrului Educatiei 3866/2012, functionand pe baza Legii 1/2011 si art.280. Puteti sa lecturati acest ordin si sa-mi dati un raspuns clar?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2016
Legea 128/1997 prevedea un termen de 20 de zile de la sesizare pentru comunicarea acestei hotararii, dar aceasta lege a fost abrogata.
Personalul didactic de predare si de pregatire/instruire practica, personalul didactic auxiliar, precum si cel de conducere, de indrumare si control incadrat in unitatile de invatamant, sanctionat in conformitate cu prevederile art. 280 alin. (2) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, are dreptul de a contesta decizia de sanctionare, in termen de 15 zile de la comunicare, la colegiile de disciplina de pe langa inspectoratele scolare, conform art. 280 alin. (8) din Legea nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Legea 1/2011 nu prevede si un termen in care aceste colegii de disciplina sa emita o hotarare.
Dar, numai dupa comunicarea hotararii acestora, daca sunteti nemultumita in continuare, va puteti adresa instantei judecatoresti competente.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2022
Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, contractul de munca pe perioada determinata se poate modifica in contract de munca pe...[citeste mai mult]
Publicat la data 23 Iun. 2022 2 raspunsuri
Buna ziua. Am o masura de indeplinit de la ITM pentru un angajat aflat in concediu fara plata pe perioada...[citeste mai mult]
Publicat la data 22 Iun. 2022 2 raspunsuri