ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Umari cercetare disciplinara


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara.
Am fost timp de 8 luni de zile operator calculator la o firma ce presteaza servicii pentru Enel, dar in contractul de munca nu am fost operator calculator ci cititor constatator (cititor contoare electrice). In data de 20.11.2013 seful ierarhic mi-a comunicat ca nu mai are nevoie de mine ca operator, obligandu-ma sa ma duc pe teren ca cititor, conform contractului de munca. Foarte vehement am refuzat sa ma duc pe teren deoarce eu am fost angajat ca operator. Refuzand sa ma duc la munca pe postul de cititor, am fost bagat in cercetare disciplinara deoarece lipsesc nemotivat de la serviciu. In data de 05.12.2013 sunt convocat sa ma prezint la sediu in vederea desfasurarii procedurii cercetarii disciplinare. Eu sunt foarte hotarat sa nu ma prezint.
Intrebarile mele ar fi: ce mi se poate intampla? Imi pot face rau in cartea de munca? Ce sanctiuni as putea sa primesc? Daca imi dau demisia pana pe data de 05.12.2013, mai are loc acea convocare? Din data de 21.11.2013 nu m-am mai prezentat la munca, as putea sa-mi fac cererea de demisie cu data de 20.11.2013?
Scuzati-ma ca pun atatea intrebari dar sunt foarte confuz si nu stiu ce sa fac.
Cu stima,
Eugen H

Adaugata in: Abateri disciplinare
Eugen Herda
 User  Eugen Herda
a intrebat la 28 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Eugen Herda la 04 Dec. 2013
Cat timp contractul este suspendat pe perioada cercetarii disciplinare, se suspenda si drepturile salariale cuvenite de la data suspendarii mai departe. Drepturile cuvenite pana la data suspendarii CIM se vor acorda, altfel angajatorul incalca legea.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugen Herda
 User Eugen Herda
a raspuns userului Ioana Popa la 29 Nov. 2013
As mai avea o singura intrebare:Au dreptul sa-mi blocheze salariul???astazi trebuia sa imi intre salariul si nu l-am primit...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Eugen Herda la 29 Nov. 2013
Nu are importanta, s-a semnat pentru primirea plicului deci se cosidera comunicata convocarea.

Din pacate nu, concedierea disciplinara este motiv imputabil salaraitului si va anuleaza dreptul la indemnizatie de somaj, chiar daca indepliniti toate celelalte conditii de acordare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Eugen Herda
 User Eugen Herda
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Nov. 2013
Ideea este ca eu nu am semnat nimic....parintii mei au semnat la primirea plicului fara sa stie ce se afla in el.....daca ma concediaza disciplinar mai am dreptul la somaj?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Nov. 2013
Carte de munca nu mai aveti (activa) deci nu discutam despre ea. Acest documente nu se mai utilizeaza din ianurie 2011, dovada vechimii de la aceasta data facandu-se prin adeverinte de vechime. In ea va fi trecut si temeiul incetarii.

Referitor la ce poate face angajatorul, atat timp cat ti primit, sub semnatura, convocarea pentru cercetare disciplinara si nu va prezentati la datal locul si ora stabilite in acest scop si mentionate in document, angajatorul poate dispune concedierea dvs. fara a mai efecuta cercetarea.

In prezent ca urmare a absntarii nemotivate contractul de munca este suspendat. Dvs. va puteti inainta demisia dar asta nu inseamna ca angajatorul nu va merge mai departe cu cercetarea. Perioda de preaviz pentru demisie se va suspenda si ea asa cum prevede legea, atat timp cat contractul ramane suspendat. Iar demisia se poate transforma in concediere disciplinara, cat timp exista o abatere. Mai ales ca pe perioada preavizului contractul de munca isi produce in continuare efectele.

Cat despre contractul de munca, acesta nu respecta legea, dvs lucrati pe un post si sunteti incadrat pe un altul, nu este in regula acest lucru si recomandabil este sa cititi contractul cu atentie inainte sa semnati si sa va asigurati ca functia este cea pe care veti lucra, nu alta. Legat de acest aspect puteti depune o sesizare la ITM, cu toate doveziile pe care le puteti aduce.

Alte intrebari despre Abateri disciplinare

TOP RASPUNSURI 2024