ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

actele necesare pentru raport gravida cine le intocmeste?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am o mare nelamurire.Am anuntat firma la care sunt angajata ca sunt insarcinata.teoretic ar trebui ei sa se ocupe in continuare de actele necesare raportului pe care trebuie sa-l depuna la itm.Insa, firma mama, ca sa zic asa, este in judetul prahova, iar in judetul alba au deschisa o filiala, acolo unde sunt si eu angajata.drept urmare, eu consider ca medicu de medicina muncii, de la sediul firmei centrale, din judetul prahova ar trebui sa se ocupe de documentele necesare,in schimb ei ma trimit pe mine sa caut un medic de medicina muncii care sa-mi semneze si sa-mi faca hartiile de care au nevoie ca sa-mi depuna dosarul la itm.nu mi se pare logic, ca eu, sa caut medic si sa ii explic situatia,mai ales ca multi mi-au spus ca nu au contract cu firma, deci nu ma pot ajuta.nu stiu daca exista vreo lege in sensul acesta, de a nu ma trimite pe mine sa rezolv problema de medicina muncii.cum ar trebui sa procedez?
Va multumesc anticipat.

Adaugata in: Codul Muncii
Sava Daian
 User  Sava Daian
a intrebat la 29 Iun. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 30 Iun. 2016
Singura obligatie a dumneavoastra este sa anuntati in scris angajatorul asupra starii de graviditate.
OUG nr. 96/2003 prezinta cadrul legal pentru protectia maternitatii la locul de munca, drepturile, dar si obligatiile salariatei gravide si ale angajatorului.
Art. 2
c) salariata gravida este femeia care anunta in scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa ii ateste aceasta stare.
Art. 3
(1) Salariatele prevazute la art. 2 lit. c)-e) au obligatia de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care sa le ateste starea.
De la momentul primirii instiintarii de la salariata gravida, angajatorul are obligatia legala ca in termen de 10 zile sa anunte medicul de medicina muncii.
Acesta impreuna cu serviciul de protectia muncii are obligatia sa redacteze un raport si o informare conform anexei la OUG nr. 96/2003 prin care i se comunica salariatei gravide nivelul de risc la care se expune, masurile necesare si recomandari de ordin medical sau organizatoric.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart G Stancu Gratiela Petrescu George Andreescu Ioana Popa Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024