ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Anuntare angajator de sarcina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.
Eu urmeaza sa incep un nou loc de munca la un nou angajator incepand cu 1 februarie 2016. Astazi tocmai ce am aflat ca sunt insarcinata, estimez in 3 saptamani.
La noul angajator voi avea o perioada de 3 luni de proba, cea legala, dar am un contract pe perioada nedeterminata.
Vreau sa stiu, cand trebuie sa anunt, dpdv legal noul angajator, ca sa pot beneficia de toate drepturile pt copil, dar totodata sa ma asigur ca acesta nu ma poate da afara (ma refer in acea perioada de proba)?
Ce imi recomandati sa ma pot asigura dar sa fiu acoperita si legal?

Multumesc anticipat!
Mihaela

Mihaela Martin
 User  Mihaela Martin
a intrebat la 18 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Ian. 2016
Salariata care anunta angajatorul despre starea ei de graviditate nu poate fi concediata din motive care au o legatura directa cu acest aspect, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca.
OUG nr. 96/2003 prezinta cadrul legal pentru protectia maternitatii la locul de munca, drepturile, dar si obligatiile salariatei gravide si ale angajatorului.
Art. 2, c) salariata gravida este femeia care anunta in scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa ii ateste aceasta stare.

Art. 3. - (1) Salariatele prevazute la art. 2 lit. c)-e) au obligatia de a se prezenta la medicul de familie pentru eliberarea unui document medical care sa le ateste starea.

(2) in cazul in care salariatele nu indeplinesc obligatia prevazuta la alin. (1) si nu informeaza in scris angajatorul despre starea lor, acesta este exonerat de obligatiile sale prevazute in prezenta ordonanta de urgenta, cu exceptia celor prevazute la art. 5, 6, 18, 23 si 25. Art. 4. - Angajatorii au obligatia sa adopte masurile necesare, astfel incat:

a) sa previna expunerea salariatelor prevazute la art. 2 lit. c)-e) la riscuri ce le pot afecta sanatatea si securitatea;

b) salariatele prevazute la art. 2 lit. c)-e) sa nu fie constranse sa efectueze o munca daunatoare sanatatii sau starii lor de graviditate ori copilului nou-nascut, dupa caz.
Prin urmare, este absolut necesar sa instiintati in scris angajatorul asupra starii de graviditate, pentru ca fara aceasta instiintare angajatorul nu are nici o obligatie speciala fata de dumneavoastra ca si gravida.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024