ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Articol Codul Muncii!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In adeverinta de vechime imi apare o cerinta de a specifica in baza carui articol am incheiat contractul individual de munca pentru un angajat. Este vorba de articolul 12 alin. 1) sau de art 16 alin. 1)?...Se ia in considerare criteriul perioadei determinate sau nedeterminate sau consimtamantul partilor?...Intrebarea este In baza carui articol se poate incheia un contract individual de munca? Va multumesc. O zi buna sa aveti!

Adaugata in: Codul Muncii
Maria Liber
 User  Maria Liber
a intrebat la 28 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mai. 2013
In Revisal puteti trece doar exceptiile referitoare la data de sfarsit a contractului, care sunt literele (a), (e) si (h) ale art. 83. Insa temeiul real de incheiere a unui CIM este Codul muncii republicat.

Art. 12 din Codul muncii are rol explicativ. La fel si art. 16, nu sunt temeiuri propriu-zise.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
Vi se cere temeiul in baza caruia ati incetat contractul individual de munca, nu si cel in baza caruia ati incheiat CIM. Unii spun incheiat, altii incetat. Dar in adeverinta de vechime nu exista rubrica, cel putin nu in modelul agreat de ITM pentru temeiul incheierii unui CIM. Nici in Revisal nu exist asa ceva.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013

A D E V E R I N T A



Prin prezenta se atesta faptul ca dl./dna?????????????.., posesor al Bl/CI ??, seria ????, nr. ???????., CNP ???????????????., a fost angajatul(a) societatii .........................................., CUI .................................., cu sediul social ?n .............................................., ?n baza contractului individual de munca, cu norma intreaga/cu timp partial de ??? ore/zi, incheiat pe durata determinata/nedeterminata, inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca ??..?, cu nr. ?????/??????., ?n functia/ meseria de ??????????.. .
Pe durata executarii contractului individual de munca au intervenit urmatoarele mutatii (incheierea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca):

Nr.
crt. Mutatia intervenita Anul Meseria/ Functia Salariul de baza, inclusiv sporurile care intra ?n calculul punctajului mediu anual Nr. ÅŸi data actului pe baza caruia se face inscrierea si temeiul legal
Luna
Ziua











Acest model de adeverinta nu este cel mai nou?
Aici nu scrie art. in baza caruia s-a incheiat CIM-ul.
Aveti altceva mai nou?Ne puteti arata si noua?
Multumim!




Incepand cu data de ......................., contractul individual de munca al domnului(ei) a incetat la data de ........................... in baza prevederilor art. ........., alin. ....... lit. ......... din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, modificata si completata.
In perioada lucrata a avut .......... zile de absente nemotivate ÅŸi zile concediu fara plata ........... .
In perioada de la ......................... pana la ................... a lucrat ?n grupa (I sau II de munca), pozitia nr. .................................. din anexa la Ordinul nr. ............ din ..................... al ministrului ..............................., ?n total ............ ani .......... luni ........ zile (.............................).


Reprezentant legal,




Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
In adeverinta de vechime se trece Art 12 alin 1 pentru per nedeterminata sau art 12 alin 2 pentru perioada determinata. Aveti grija daca angajatul este dinainte de 01.01.2011 adeverinta se face incepand cu acesta data si se scrie Continua activitatea dupa abrogarea decretului nr 92/1976. Cel putin asa mi-a spus un inspector ITM in urma unui control
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
se refera la art.83, daca este cazul

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024