ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cate zile au dreptul sa ma trimita in delegatie?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Sant angajatul unei firme care are sediul la Oradea, are mai multe puncte de lucru in tara. In ianuarie 2013 s-a scos un post la concurs pentru Cluj. In anuntul pentru angajare, care s-a publicat intr-un ziar local a fost specificat ca se cauta o persoana pt punctul de lucru Cluj care se va deschide in cel mai scurt timp. Contractul meu de angajare a fost incheiat in data de 01.02.2013. Am urmat un curs de calificare, pe care l-am absolvit.
Problema mea este urmatoarea: din momentul angajarii eu sunt trimis la delegatie la celelalte puncte de lucru din tara, spunandu-mi ca inca punctul meu de lucru nu este gata. De la acea data, 01.02.2013 si pana in 29.09.2013 eu am fost in delegatie 112 zile fara sa semnez nici un act ca eu sunt de acord cu asa ceva. (Mentionez ca mi s-a dat diurna zilnica 32.50 lei+cazare+transport).
Nu stiu cum sa fac ca sa-mi spuna cand au de gand sa deschida punctul de lucru. Eventual eu pot sa depun o cerere la sediu in acest sens cerand un numar de inregistrare si persoana care mi-a semnat CIM-ul. Este obligati sa-mi comunice tot in scris raspunsul?
Sunt obligat si pentru mai departe sa accept faptul sa merg in delegatie? Ce pot ei sa-mi faca daca refuz delegatia, este o modalitate de salarizare in acesta situatie? (Adica daca nu din vina mea nu s-a deschis punctul de lucru sa ma plateasca si sa nu ma mai trimita in delegatie).
Va multumesc anticipat,
P.I.

Adaugata in: Codul Muncii Delegatie
Istvan Palatka
 User  Istvan Palatka
a intrebat la 29 Sep. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Istvan Palatka
 User Istvan Palatka
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Sep. 2013
Multumesc pt. raspuns
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Sep. 2013
Delegarea poate fi dispusa unilateral, prin ordin special al angajatorului, pe o perioada maxima de 60 de zile in decursul a 12 luni. Prelungirea ei se face numai prin acordul scris al salariatului, din acest punct de vedere angajatorul dvs fiind in prezent in ilegalitate. Nu au ce sa va faca daca refuzati prelungirea delegarii, nu poate constitui temei de concediere sau sanctionare acest tip de refuz.

Recomandarea mea ar fi sa depuneti o plangere la ITM si sa solicitati un control la angajator, iar daca doriti sa incetati raportul de munca, o puteti face, dar aveti in vedere ca printr-o demisie sau incetare cu acordul partilor pierdeti dreptul la preaviz. Mergeti mai intai pe varianta suportului ITM, va dura ceva timp, nu se va rezolva imediat (in cateva zile) dar se va regla.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024