ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Cerinte suplimentare raspuns contract de munca cu timp partial


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ii multumesc dnei Adriana Iancu pt raspuns.
As vrea sa mai intreb daca este corect raspunsul pe care l-am primit de la compartimentul de resurse umane de la locul meu de munca, si anume: la intrebarea mea daca la contractul cu timp partial de munca pe care-l am, de 40 ore/luna, vechimea este afectata, adica intr-o luna de zile, vechimea acumulata de mine este de fapt de o saptamana , adica daca lucrez un an cu 40 ore/luna, vechimea mea este de 3 luni si mi s-a raspuns afirmativ. Cu alte cuvinte, se considera vechime integrala in munca numai contractele de munca de 8 ore/zi? Asa reiese din raspunsul primit de mine de la resurse umane.
Va rog mult, sa ma lamuriti in acest sens.

Viorel Dinculescu
 User  Viorel Dinculescu
a intrebat la 29 Iul. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 02 Aug. 2016
Nu este corect.
Vechimea in munca este perioada in care salariatul a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca. Art. 16 alin 4 din Codul muncii stabileste ca munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Potrivit art. 3 alin. 1 lit. p din Legea 263/2010 prin stagiu de cotizare se intelege perioada de timp pentru care s-au datorat contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii, precum si cea pentru care asiguratii cu declaratie individuala de asigurare sau contract de asigurare sociala au datorat si platit contributii de asigurari sociale la sistemul public de pensii.
Cuantumul pensiei se determina prin inmultirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.
Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determina prin impartirea numarului de puncte rezultat din insumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzator stagiului complet de cotizare, prevazut in anexa nr. 5 sau, anexa nr. 6 la Legea 263/2010.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
violeta Georgescu Gratiela Petrescu George Andreescu Viviana Serni G Stancu alexei delimart