ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM nesemnat de angajat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o problema foarte grava. Am fost disponibilizat de la locul de munca si in data de 22.03 am facut lichidarea, tot in acea zi in urma unui cv depus de mine la un SRL am fost sunat pt. ocuparea unui post la care nu aveam pregatire profesionala lucru care a fost comunicat de mine cand am fost la interviu. Mi s-a spus ca nu trebuie sa am pregatire ci doar sa stiu sa lucrez pe calculator. In data de 23.03 m-am prezentat, am facut medicina muncii si am fost trimis la un punct de lucru sa vad despre ce este vorba, dar acolo m-au pus la treaba pana seara asta fiind vineri. A doua zi sambata m-au chemat din nou de la ora 8 dimineata si am lucrat pana dupa ora 17.00. A treia zi fiind duminica am fost chemat iar de la ora 6.00 dimineta spunandu-mi ca momentan nu au un program de 8 ore dar se lucreaza la un program. Duminica nu m-am mai prezentat in urma unui telefon le-am comunicat ca eu nu intentionez sa lucrez cu ei avand in vedere ca nu am semnat cim, nu condica de prezenta, nu fisa postului, nu protectia muncii.

M-am prezentat la postul de lucru si am comunicat din nou acest lucru verbal dar am semnat un proces verbal de predare a unor bilete ce mi le daduse sa le vand. Apoi le-am comunicat ca eu intentionez sa-mi depun dosarul la Ag. de somaj intrucat in urma unei disponibilizari colective de la fostul meu angajator am dreptul la somaj. In 28.03 am depus dosarul la somaj si am beneficiat de ind. de somaj din luna martie si pana in prezent. La viza lunara din aprilie nu am avut nici un fel de problema la somaj, dar la viza din luna mai mi-au spus ca apar in baza de date a ITM cu contract de munca cu data inceperii 26.03 si data suspendarii 27.03 si se va suspenda dosarul de somaj avand in vedere ca lichidarea a fost facuta in 22.03 si pana la depunerea dosarului de somaj apar cu o zi lucrata. Mi s-a dat o adresa de la somaj sa ma prezint la srl pentru a-mi da o copie de pe cim. Ei refuza sa-mi dea cim avand in vedere ca este nesemnat de mine si transmis la itm asa. Am facut o notificare pe care am vrut sa o las cu nr. de inregistrare la sediul lor dar au refuzat acest lucru, spunandu-mi sa o trimit prin posta, lucru pe care l-am facut deja. Am comunicat verbal ca voi depune o sesizare la ITM pt. cim nesemnat de mine si mi-au spus ca ce daca ei vor fi amendati cu 5000 lei, tot eu sunt in pierdere ca-mi pierd somajul si asigurarile sociale. Ei vor sa rezolvam pe cale amiabila sa le semnez cim acum si notificarea care au facut-o catre ITM pt. suspendarea cim dar eu raman fara indemnizatie de somaj. Ce credeti ca pot sa fac in aceasta situatie?

Adaugata in: Codul Muncii
Marin Marina
 User  Marin Marina
a intrebat la 30 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2012
Puteti actiona angajatorul instanta, in opinia mea, pentru ca deja este vorba de o fapta penala, si anume fals in acte, pedeapsa pentru care angajatorul in cauza risca amenda sau inchisoare intre 3 si 6 ani. Dovada falsului in acte se face prin expertiza grafologica, in cazul in care exista un contract in format fizic semnat in fals de catre anagajtor. La fel si suspendarea. Orice situatie de suspendare in revisal trebuie adusa la cunostinta salariatului sau trebuie sa aiba la baza o cerere a salariatului daca vorbim de suspendare pentru concediu fara plata, spre exemplu.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024