ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIM perioada determinata / prelungire CIM perioada determinata. Operare in Revisal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am inceput sa lucrez recent la o firma, unde aproape toti salariatii au contracte pe perioada determinata (lucrand pe asa numite proiecte, adica prestand servicii pentru diferiti clienti, pe diferite locatii, contractele de prestari servicii incheiate cu Beneficiarii fiind pe diferite perioade cu durata determinata, de 1 an, 2 ani, cateva luni etc.). In aceasta situatie, in permanenta trebuie urmarite situatiile contractelor individuale de munca, in functie de ce se intampla cu contractele de prestari servicii si prelungite in acord.

Am urmatoarele intrebari:
- cu ani in urma au fost modificate pentru majoritatea angajatilor duratele contractelor individuale de munca de pe nedeterminate in perioade determinate; este in regula?
- urmarind prevederile legale precum CIM pe perioada determinata, nu poate fi incheiat pe perioada mai mare de 36 de luni (ulterior mai pot fi incheiate inca doua CIM-uri pe cate 1 an maxim fiecare), calculez cele 36 de luni, incepand din data in care au fost modificate CIM-urile din nedeterminata in determinata?
- cu minim o zi inainte de incetare trebuie sa fie semnate actele aditionale de prelungiri in cazul acestor contracte cu durata determinata?
- in Revisal prelungirile se opereaza in 19 zile lucratoare? Incepand cu data prelungirii se calculeaza cele 19 zile? Exemplu: CIM a fost prelungit incepand cu 01.04.2013, se calculeaza cele 19 zile lucratoare incepand cu data de 01.04.2013?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu consideratie,
Maria




M N
 User  M N
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Nu este legala o astfel de modificare, nu poate fi transformat un CIM incheiat pe perioada nedeterminata intr-unul determinat. Nu este legala modificarea si nu se poate opara in Revisal.

Cele 36 de luni se calcuelaza in prima zi de lucru a salariatului conform CIM incheiat. Nu este corect aplicat aici acest calcul.

Prelungirea unui CIM pe perioada determinata se face cel tarziu in ultima zi lucratoare a salariatului conform datei inscrise in contract. Modificarile elementelor contractuale care au la baza un act aditional se opreaza in Revisal in 19 zile lucratoare de la data intocmirii actului.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024