ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Codul muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


De ce drepturi ar trebui sa beneficieze o persoana care lucreaza ca si ingrijitor de cabana intr-o zona izolata de munte timp de 24 de ore zilnic?

Adaugata in: Codul Muncii
Petru Virgil Vasian
 User  Petru Virgil Vasian
a intrebat la 04 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2012
In primul rand nu prea aveti cum sa lucrati timp de 24 de ore zilnic, fizic este imposibil, ar insemna sa lucrati non-stop fara niciun fel de odihna, ceea ce nu se poate in practica.

Daca lucrati zi de zi, timp de 7 zile pe saptamana, fiind salariat, nu este in regula. Aveti dreptul la doua zile consecutive de repaus saptamanal iar tot ce depseste 8 ore pe zi, 5 zile / saptamana (in intervalul luni - vineri inclusiv) sunt considerate ore suplimentare si ar trebui compensate corespunzator, cu timp liber sau cu un spor de minim 75% din salariul de baza corespunzator perioadei lucrate. Daca lucrati in zilele de sambata si duminica, ar trebui sa primiti un spor la salariu si alte doua zile de repaus saptamanal, zile ce trebiie sa fie consecutive. Acordarea repausului este obligatoriu in fiecare saptamana. De asemenea, daca aveti ture de noapte, fie vi se reduce programul din ziua respectiva de la 8 la 7 ore, fie primiti un spor de 25% la salariul de baza, daca numarul de ore lucrate este de minim 3 din programul normal de lucru.

Toate acestea se aplica in cazul in care sunteti incadrat cu contract individual de munca, in baza prevederilor din Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024