ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Societatea noastra are sediul social in Bucuresti si 2 sedii secundare in tara. Unul din aceste sedii secundare se desfiinteaza incepand cu 01.12. 2011. Pe acst sediu avem angajati 4 salariati din care unul este in concediu crestere copil pana in data de 12.02.2012. Ce pot face cu salariata respectiva? O tin cu contractul de munca suspendat pana la data de 12.02.2012? Daca da, la revenirea ei in activitate cum procedez nemaiexistand acel punct de lucru ?
Multumesc

Adaugata in: Codul Muncii
Emilia Penea
 User  Emilia Penea
a intrebat la 16 Nov. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Nov. 2011
Legea parmite desfacerea CIM pe perioada in care salariata se afla in concediu crestere copil daca societatea este supusa reorganizarii judiciare sau postul pe care il detine salariata este ocupat. Salariata insa trebuie anuntata in privinta acestei modificari si in situatia in care ea accepta acest lucru, poate fi transferata in cadrul unei alte filiale a companiei. In acest caz se mentine CIM suspendat iar la revenirea salariatei din concediu crestere copil se poate intocmi un act aditional prin care se modifica locul muncii.

Art. 60 - Codul Muncii republicat.
1 Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

e pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.

2 Prevederile alin. 1 nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024