ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Un angajat a fost concediat pe baza restructurarii si a intrat in preaviz cu data de 30 decembrie 2013. mai avea de efectuat 6 zile de concediu din anul 2012. in data de 18 decembrie 2013 a solicitat sa i se acorde cele 6 zile de concediu aferente anului 2012.
Se poate accepta cererea de concediu de odihna chiar daca a trecut si anul 2013 cand putea sa isi efectueze zilele de concediu pentru anul 2012? Sau se acorda doar 2 zile cat mai este din 2013 si restul de 4 se acorda la incetarea preavizului, respectiv la incetarea CIM?
Multumesc pentru raspuns anticipat.

Dan Filip
 User  Dan Filip
a intrebat la 05 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Ian. 2014
Da, se poate. Dreptul se prescrie in 3 ani. Ca atare, el poate efectua aceste zile in timpul preavizului daca angajatorul ii aproba cererea, iar daca nu, zilele i se vor plati dupa ce contractul inceteaza conform legii.

Dupa incetarea preavizului nu mai puteti acorda angajatului concediu de odihna, cel mult ii platiti zilele ramse. El va avea zile de CO si pentru perioada de preaviz anul 2014, pana la incetarea contractului de munca, respectiv pentru luna ianuarie.

Cele 6 zile sunt zile acordate din perioada anterioara, prin reportare si nu in avans, deci se puteau acorda fie toate in decembrie de la data la care angajatul le-a solicitat, fie perioada de concediu putea cuprinde zile din decembrie si ianuaire, unele in continuarea a celorlate.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024