ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de risc maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata la o societate privata din luna ianuarie 2010. Am fost in concediu de crestere copil pana in august 2012.Cand m-am intors l-a servici nu mi s-a redat locul de munca avut anterior , deoarece persoanei angajate in locul meu i s-a facut contract pe termen nedeterminat, iar eu am fost fortata sa accept alt post. Cand au expirat cele 6 luni pe care le-am avut sub protectie de intoarcere din concediu crestere copil au vrut sa ma dea afara , dar ghinionul lor a fost ca sunt din nou insarcinata si nu au mai putut. In schimb m-au fortat sa accept postul de ajutor de bucatar , chiar daca incadrarea mea a ramas aceeasi ( vanzator).
Acum sunt insarcinata in 16 saptamani si am probleme cu sarcina , adica hipertensiune arteriala ( 160/90 ) . Doctorul mi-a recomandat concediu de risc maternal deoarece am in antecedente , la sarcina anterioara , sarcina cu preeclamsie si nastere prematura la 36 de sapt. De la servici nu vor sa mi se dea dreptul la acest concediu deoarece functia de vanzator la cafeterie nu imi intampina nici un risc , chiar daca eu de fapt lucrez in bucatarie , in caldura mare.
Pe langa faptul ca nu ne primim salariile de vreo 2 luni.
Acum as dori sa va intreb pe dumneavoastra ce pot sa fac pentru a putea avea drepturile ce mi se cuvin.
Va multumesc si sper sa imi raspundeti!

Adaugata in: Codul Muncii
Malvina Molnar
 User  Malvina Molnar
a intrebat la 15 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mai. 2013
Sunt multe probleme acolo, ar trebui sa sesizati ITM pentru a rezolva neregulile ivite la locul de munca. Nu este in regula sa prestati munca pe o functie diferita de cea din contract, nu este legal si foarte probabil cei de la ITM o vor incadra ca munca la negru pentru ca nu aveti contract pentru aceasta activiate.

Concediul de risc maternal se acorda pe baza unui raport intocmit de catre angajator impreuna cu medicul de medicina muncii. Altfel, puteti intra in concediu medical pentru boala obisnuita, nu este neaparat sa fie risc maternal.

Salariile neacordate la timp le puteti recupera prin actiune in instanta de judecata, alta solutie din pacate nu aveti in rezolvarea acesti probleme.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024