ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu postnatal + angajare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt in concediul de postnatal de 2 luni, as dori sa lucrez 4 h legal deoarece bani sunt insuficienti. Este posibil si legal sa ma angajez?

Ana Maria Al Srakbi
 User  Ana Maria Al Srakbi
a intrebat la 16 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2012
In opinia mea, puteti daca incheiati un alt tip de contract care sa nu presupuna intrarea in postnatal, cu alte cuvinte care nu va incadreaza ca salariat. De exemplu, un contract de drept de autor sau o conventie civila nu implica plata contributiei pentru concedii si indemnizatii medicale de 0.85%,, nu va obliga la intrarea intr-un concediu de maternitate, nefiind salariata (statut capatat doar prin incheierea unui CIM), si nu obliga platitorul de venit sa va plateasca un concediul medical, caz in care platitorul de venit ar putea fi deschis spre o astfel de varianta. O alta solutie ar fi prestarea activitatii pe baza statutului de PFA sau II.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Nov. 2012
Personal va spun ca nu puteti fi in acelasi timp in doua situatii. Daca va angajati ar trebui sa prezentati concediu de maternitate si la noul angajator. Neavand stagiu de cotizare de 22 zile lucratoare in ultimele 12 nu poate intra la plata dar ati lipsi motivat in baza concediului medical.In concluzie nu va ajuta sa mai castigati ceva.
ART. 72 din Ordinul 60 din 2006
(1) Pentru persoana care se află ?n două sau mai multe situaţii dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. ?n această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare ?n copii certificate de către medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va ?nscrie ?Conform cu originalul? şi se va aplica ştampila unităţii, parafa şi semnătura medicului prescriptor, precum şi, după caz, parafa şi semnătura medicului şef de secţie, ?n cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024