ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Contract de munca cu fractiune de norma


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pentru un angajat cu contract de munca de 2 ore pe zi este ilegal sa fie chemat numai sambata 10 ore in fiecare saptamana. Mentionez ca evenimentele sunt numai sambata. Depasind 8 ore /zi cele 2 ore sunt considerate suplimentare? Cum este corect sa fie pontat?
Multumesc frumos!

Adaugata in: Codul Muncii
Anda Badea
 User  Anda Badea
a intrebat la 28 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2012
Nu este ilegal. Programul de lucru il stabileste angajatorul si este adus la cunostinta salariatilor. Nu are nicio legatura cu programul normal de lucru de 8 ore pentru ca este CIM cu timp partial.
Art. 103 din codul muncii republicat:
Salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

In cazul CIM cu timp partial se negociaza nr de ore saptamanal sau lunar.
Puteti trece in CIM 10 ore saptamanal si va rezolvati problema salariatului. Cele 10 ore pot fi efectuate numai in ziua in care angajatorul arte nevoie de prestarea muncii de catre salariat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Aug. 2012
Inteleg ca salariatul dvs are contract de 2 ore pe zi, si nu de 8 ore pe zi, fiind incadrat cu norma partiala si nu cu norma intreaga. Se poate pune problema depasirii programului de 8 ore pe zi in momentul in care salariatul este incadrat cu norma intreaga, 8 h/zi, 40 de ore / saptamana. Nu este cazul aici din cate inteleg. Dat fiind faptul ca el lucreza doar o zi pe saptamana, efectuand 10 ore de lucru, programul sau este astfel distribuit inegal. Introduceti in contract aceasta mentiune, daca nu exista deja, pentru ca salariatul sa poata derula un program de lucru inegal. In cazul salariatului incadrat cu timp partial este interzisa efectuarea muncii suplimentare iar aceste lucru trebuie sa apara in contractul sau de munca, asa cum prevede Codul muncii republicat.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
alexei delimart Marius Ion George Andreescu violeta Georgescu Radu Anton adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024