ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum procedez daca am o decizie medicala asupra capacitatii de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un angajat care la data de 29.12.2014 a primit o decizie medicala cu pierderea capacitatii de munca in totalitate grad de invaliditate 2 .Eu ca angajator cum procedez in aceasta situatie ? care este articolul in baza caruia ii desfac contractual de munca si cu ce data ? mentionez ca are concediu medical pina la data de 31.12.2014si, I se va intocmi dosarul de pensie de invaliditate.

Ssss Ssss
 User  Ssss Ssss
a intrebat la 13 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 14 Ian. 2015
Conform art. 104 alin. (3) lit. a) din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensiile se acorda si de la o alta data, dupa cum urmeaza: a) de la data incetarii platii indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca sau, dupa caz, de la data incetarii calitatii de asigurat, cu exceptia asiguratilor prevazuti la art. 6 alin. (2), daca cererea a fost inregistrata in termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale asupra capacitatii de munca, in situatia pensiei de invaliditate acordate persoanei care, la data emiterii deciziei medicale, are calitatea de asigurat.
Salariatul poate soclita incetarea contractului prin acordul partilor fara preaviz, el urmand a primi pensia de la data incetarii, aceasta data reprezentand data incetarii calitatii de asigurat, numai daca formuleaza cererea in termen de 30 de zile de la data emiterii deciziei medicale asupra capacitatii de munca.
Contractul individual de munca poate inceta si in baza art.61 lit.c.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024