ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Delegare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In cazul in care un salariat este trimis in delegatie cate 2-3 zile / luna, in momentul in care ajunge la 60 de zile intr-un an, este necesar acordul lui pentru prelungirea delegarii sau nu?
Mentionez ca in fisa postului este prevazut faptul ca el face aceste deplasari cand este necesar.

Multumesc .

Adaugata in: Codul Muncii Delegare
Karmen Fabian
 User  Karmen Fabian
a intrebat la 22 Dec. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Dec. 2011
Nu confundati delegarea cu clauza de mobilitate prezentata in Codul Muncii. Daca prin fisa postului si CIM salariatul este nevoit sa se deplaseze in tara pentru indeplinirea anumitor sarcini de serviciu conforme cu atributiile postului atunci vorbim de deplasari in interes de serviciu, sau mobilitatea salariatului in scopul indeplinirii activitatii. Delegarea este unilaterala, dispusa de catre angajator printr-un ordin de deplasare. In momentul in care perioade de deplasare ajunge la cele 60 de zile prevazute in lege, prelungirea se va face cu acordul salariatului.

Clauza de mobilitate pe de alta parte, daca aceasta apare in contract, se refera la acele deplasari pe care salariatul le face prin specificul postului, desfasurandu-si activitatea in mai multe locatii nu doar in unul.

Art. 25
1 Prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura.

Alte intrebari despre Codul Muncii