ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Delegare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am niste angajati care lucreaza pe teren, la 200 km de sediul firmei. Lucreaza 3 saptamani si una o stau acasa. Acolo sunt cazati, primesc diurna, au delegatie facuta si primesc diurna pt. cele 3 saptamani din luna. Doresc sa stiu cum le calculez zilele de delegare, caci legea spune ca delegarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult 60 de zile caledaristice, in 12 luni si se poate prelungi cu inca 60 de zile, cu acordul lor. Cum trebuie sa arate acordul salariatului pt. prelungirea delegarii? Ma puteti ajuta cu un model? Si eu cum le calculez cele 120 de zile, daca ei muncesc cate 3 saptamani pe luna? Saptamana in care stau acasa nu se pune ca delegare. Deci aduc cele 15 zile, din 4 luni, dupa care cu acordul lor mai pot fii delegati inca 4 luni?
Va multumesc frumos!

Adaugata in: Codul Muncii
Gabriela Arghir
 User  Gabriela Arghir
a intrebat la 18 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Oct. 2012
Noi folosim Ordin de deplasare (delegatie) tipizat si nu prevede nicaieri rubrica pt. semnatura (acordul) salariatului. Cum procedez? Scriem noi cu pixul " Sunt de acord cu delegarea in perioada susmentionata" si semneaza persoana delegata? Cum arata corect pontajul unei persoane delegate? De ex. pt. sept. 3 saptamani au lucrat cate 9 ore pe zi si unele sambete si duminici au lucrat cate 4 ore. Astfel au ajuns sa aiba 160 ore pe luna. Ba chiar au efectuat si vreo 10 ore suplimentare. Este corect daca la sf. lunii sept. au 160 ore lucrate+11 ore suplimentare, in 3 saptamani (caci una sunt liberi)? Va multumesc frumos.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Sep. 2012
Au cate 15 zile in fiecare luna. Asta inseamna ca pana la 31 noiembrie vor avea 60 de zile. Pt. cele 15 zile pe decembrie, ii pun sa semneze pe spatele ordinului de deplasare? Si din 01 ianurie trebuie sa faca maximim 60 zile delegare si inca 60 de zile delegare, cu semnatura lor pe ordinul de deplasare. Adica mai acopar 8 luni din anul 2013. Este corect asa? Va multumesc frumos!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2012
Delegarea se face pe o perioada calendaristica, asa cum ati mentioant si dvs. Puteti dispune delegare pentru 3 saptamani, avand apoi o saptamana pauza si din nou delegare pentru 3 saptamani, pana ajungeti la 60 de zile calendaristice. Dupa cele 60 intrati pe prelungire. Veti avea mai multe ordine de delegare dar in perioadele respectiva nu includeti si saptamana nelucrata, ceea ce va poate ajuta.

Acordul lui se face prin semnatura. Undeva la finalul Ordinului treceti rubrica pentru aprobare de catre salariat prin semnatura.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 18 Sep. 2012
Personal, recomand ca pe ordinul de deplasare sa semneze salariatul prin care isi exprima acordul de delegare peste durata pentru care aceasta se acorda unilateral. Pastrati o copie a ordinului de delegare si la dosarul personal. Bineinteles, delegarea o faceti pe perioada care se justifica pe baza documentelor, transport, diurna, cazare.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024