ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Demisia


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Lucrez la patron. Doresc sa plec de la firma fara a avea probleme si de a putea primi toate drepturile salariale pe care le mai am de primit.
am inteles ca trebuie sa intaintez o cerere de demisie cu cel mult 20 zile inainte de a pleca din firma. Ce trebuie sa scriu in aceasta cerere? As putea sa beneficiez si de concediu de odihna pentru cele cinci luni lucrate? Cam de cate zile as beneficia? Pe perioada de preaviz trebuie sa lucrez toata perioada avand in vedere ca sunt la paza si lucrez in ture de 12h cu 24h?
Ce trebuie sa mai fac legal incat sa imi inchei activitatea fara probleme cu societatea si sa pot beneficia de drepturile salariale restante.

Adaugata in: Codul Muncii
Cornel Jenica Toma
 User  Cornel Jenica Toma
a intrebat la 29 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Mai. 2013
Cererea de demisie trebuie sa cuprinda data de la care contractul dvs de munca doriti sa inceteze, calculata in functie de preavizul stabilit in contractul de munca. Prima zi de preaviz este ziua imediat urmatoare celei in care inaintati demisia iar incetarea are loc in ziua imediat urmatoare ultimei zile de lucru. Aceea este data pe care o treceti in demisie, cu care doriti sa incetati contractul.

Zilele de concediu de odihna, daca raman neefectuate la incetarea contractului de munca, vor fi platite corespunzator asa cum prevede legea.

Pe perioada preavizului demisiei contractul de munca isi produce in continuare efectele deci veti lucra programul de lucru pe care il aveti precizat in contractul de munca, fara diferente. Ca sa nu aveti probleme, respectati perioada de preaviz, altfel se poate ajunge la cercetari disciplinare.

Un model de Cerere de demisie ar fi urmatorul:


Domnule director,

Subsemnatul .........................................domiciliat in ....................................., Str. ................................posesor al C.I. seria .......nr. .................................eliberat de ..............................la data de ..............................CNP ....................................., avand functia de .........................................la societatea/compania condusa/administrata de dumneavoastra, SC................................ , va rog sa imi aprobati prezenta cerere de demisie incepand cu data de ...........................respectand prevederile Codului Muncii si respectand preavizul de ...... zile lucratoare.


Semnatura Data

Demisia nu necesita aprobarea angajatorului, odata ce i-o prezentati el are obligatia de a o inregistra, iar preavizul va incepe sa curga din ziua imediat urmatoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 30 Mai. 2013
faceti cerere de demisie fara sa mentionati motivul, ci doar data cu care doriti sa incetati contractul.Respectati preavizul prevazut in contractul indiv.de munca, care l-ati semnat. Vi se vor plati drepturile cuvenite.Aveti dreptul la CO pt. cele 5 luni lucrate pana acum,pe 2013.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024