ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Demisie urgent


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe data de 3.04.2013 mi-am dat demisia de la locul de muncă, iar īn cerere am specificat cu acordul părților fiind deacord și angajatorul īncetarea contractului de muncă īncepānd cu data de 23.04.2013. Am făcut fișa de lichidare dar nu am primit īncă nimic deoarece cei de la resurse umane spun că Directorul nu a semnat demisia. Īntrebarea mea este ce pot face eu trebuie să īncep munca pe 24.04.2013 la noul loc de muncă. Țin să menționez că am fost amenințat (am īnregistrare audio) că nu semnează demisia dacă nu pleacă și prietena mea care lucrează īn același loc. Ea este hărțuită īn fiecare zi să-și dea demisia, pur și simplu o terorizează. Ce putem face?

Vasilică Grădinaru
 User  Vasilică Grădinaru
a intrebat la 22 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian C.
 User Adrian C.
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2013
chiar daca nu vi s-a incetat contractul la vechiul loc de munca, nimic nu va opreste sa semnati un nou CIM si sa incepeti actiivitatea la noul loc de munca; legea permite sa aveti simultan mai multe contracte de munca.
in ceea ce priveste vechiul loc de munca:
-puteti face o noua cerere, de demisie, insa va trebui sa respectati preavizul de 20 de zile.
in cazul in care nu il respectati, cel mai rau lucru care vi s-ar putea intampla este desfacerea disciplinara a CIM. in general nu doare si :)
-puteti sa nu faceti nimic, la un moment dat angajatorul o sa fie incurcat de prezenta dvs. pe statele de plata, probabil ca se va ajunge tot la desfacerea disciplinara.
desfacerea disciplinara a CIM presupune ceva batai de cap pt angajator: trebuie sa urmeze procedura de cercetare disciplinara, care implica si convocarea dvs. la cercetare: acolo puteti invoca cererea de incetare cu acordul partilor, la care ati avut acordul verbal al directorului, daca asa este; aveti dreptul sa mergeti insotit de un aparator daca doriti.
in ceea ce priveste prietena dvs., vedeti raspunsul d-nei Ioana.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Apr. 2013
Dvs. ati inaintat o cerere de incatare cu acordul partilor, care necesita acrodul angajatorului inainte de a inceta contractul de munca. Demisia presupune un preaviz, nu exista demisie cu acordul partilor. Legal, el nu este obligat sa accepte incetarea cu acordul partilor, deci singura solutie ar fi demisia cu preaviz, daca vi se respinge acordul partilor. Demisia nu se aproba, este act de incetare unilaterala.

Referitor la hartuire prietenei, ea este cea care ar trebui sa actioneze in directia rezolvarii acetei situatii. Ar trebui sa sesizeze autoritatile si eventual sa depuna actiune in instanta.


Alte intrebari despre Codul Muncii