ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Desfiintare post dupa concediu maternal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Angajatorul (companie mare din Bucuresti) m-a anuntat la intoarcerea din concediul maternal de 1 an ca postul meu de Director evenimente nu mai exista conform noii organigrame. Mi-au oferit un post inferior calificarii mele platit cu 50% mai putin fata de cat castigam inainte de a intra in concediul maternal.
Ce drepturi am? Nu voi accepta aceasta umilire; nu am semnat inca nimic. Daca nu sunt de acord cu conditiile impuse de ei ce se intampla cu mine? Ma pot concedia? Intru in somaj? Pot sa-i dau in judecata? Am sanse sa castig?
Nu este normal ca dupa 5 ani de munca in compania respectiva pe un post de conducere, dupa concediul maternal sa imi ofere un post entry level si sa imi ia 50% din salariu.
Precizez ca vroiam chiar sa ma intorc la munca mai devreme de un an pentru a beneficia de stimulentul dat de stat.
Ce optiuni exista?

Multumesc,
Ioana Ionescu




Adaugata in: Codul Muncii
Ioana Ionescu
 User  Ioana Ionescu
a intrebat la 23 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Ionescu la 31 Iul. 2012
Dupa concediul de crestere copil angajatul nu poate dispune concedierea timp de 6 luni, de la revenirea definitiva in unitate, daca nu intervin situatii precum reorganizare judiciara, faliment sau dizolvarea angajatorului. Aceasta interdictie insa se aplica o singura data, dupa o singura nastere urmata de concediu. Prevederea este valabila numai in cazul copiilor nascuti dupa 1.01.2011, intrand sub incidenta prevederilor OUG 111/2010.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Ionescu
 User Ioana Ionescu
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Iul. 2012
Va multumesc, este legal sa ma concedieze dupa revenirea din concediul maternal? Stiam ca 6 luni nu au voie sa faca acest lucru.

Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iul. 2012
Depinde cum a fost modificata aceasta organigrama. Daca este vorba de reorganizare judiciara atunci desfiintarea poate avea loc la revenirea din concediu pentru crestere si ingrijire copil. Daca nu acceptati incadrarea pe acel post oferit, ei vor intocmi decizia de concediere, cel mai probabil. Decizia insa o puteti contesta in 45 de zile de la comunicare in instanta al carei nume apare in cuprinsul documentului. Este singura cale de a dovedi ilegalitatea concedierii. Faptul ca doreati sa reveniti mai devreme de un an nu este neaparat un argument care sa va ajute in instanta, acela v-ar fi acordat dreptul la stimulent intr-adevar, daca optiunea a fost facuta pentru concediu de 1 an. Banuiala mea este ca aceasta masura este una discriminatoriu, insa nu ma pot exprima cu certitudine in acest sens. Calea ar fi instanta.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024