ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Detasare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, sunt angajata la un depozit de materiale de constructii care are mai multe puncte de lucru in judet. Patronul vrea sa detaseza pe o perioada determinata un operator calculator la unul dintre punctele de lucru. Pe ce criterii poate alege operatorul detasat? Mentionez ca doi dintr ei vor face o singura naveta pana acolo pe cand cel de-al treilea face doua navete. Are dreptul sa refuze cel de-al treilea detasarea fara sa fie dat afara?

Daniela Disca
 User  Daniela Disca
a intrebat la 29 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iun. 2012
Angajatul poate fi delegat intr-un alt punct de lucru al angajatorului. Spre deosebire de detasare, in cazul delegarii salariatul desfasoara activitate pentru acelasi angajator, cel la care este incadrat cu contract de munca.

Art. 42
1 Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
2 Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
1 Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
2 Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Salariatul nu poate refuza delegarea, poate insa refuza prelungirea ei, dupa expirarea perioadei maxime stabilita prin lege, pentru care angajatorul poate dispune delegare fara acordul salariatului.

ia se poate face in functie de cunostinte, vechime. Distanta nu este intotdeauna un factor decisiv din pacate. Delegare are in vedere criterii precum "este potrivit sau nu pentru respectiva activitate". In cazul in care faceti naveta zi de zi angajatorul ar putea deconta cheltuiala de transport, insa trebuie sa verificati ce prevede Cotractul colectiv de munca incheiat la nivel de unitate referitor la acest aspect. La fel, si in contract, daca exista clauze referitoare la delegare / detasare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 29 Iun. 2012
Selectia persoanei pentru asi desfasura activitatea la acest punct de lucru, ar trebui sa se faca si in functie de distanta de la domiciliu la locul de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Iun. 2012
Detasarea inseamna prestarea muncii la alt angajator.In cazul prezentat de dumneavoastra inteleg ca este vorba de schimbarea locului de munca la un punct de lucru organizat la nivelul angajatorului.Cand se incheie contractul de munca se precizeaza si locul de munca al salariatului, respectiv sediul social sau/si punctele de lucru organizate lanivelul acestuia. Verificati CIM si vedeti ce ati negociat la incheierea acestuia privitor la locul de munca.ia persoanei pentru a-si desfasura activitatea la acest punct de lucru, ar trebui sa se faca si in functie de distanta de la domiciliu la locul de munca.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Radu Anton Marius Ion alexei delimart adriana iancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024