ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Este legal a se emite doua decizii de sanctionare , intr-o singura zi ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez in cadrul unei regii autonome. Pe baza unei singure tematici de control, emise de directorul unitatii, in baza contolului efectuat, am fost sanctionat disciplinar, in urma a doua decizii de sanctionare, emise in aceiasi zi , prin retinerea din salariu, cu 10 % pe trei luni, respectiv 15% pe trei luni. Este legal acest aspect ?
Mentionez ca in urma unei singure tematici de control, au fost intocmite doua rapoarte de constatare, cu propuneri de sanctionare, am fost convocat la doua comisii de cercetare disciplinara ( in aceiasi zi ) si ulterior au fost emise doua decizii de sanctionare, tot in aceiasi zi .

Stelian Vasile
 User  Stelian Vasile
a intrebat la 07 Sep. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Constantin Bilicciu
 User Constantin Bilicciu
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2017
nu exista penalizare de 15% pe 3 luni! daca angajatorul doreste va poate penaliza cu 10% pe 1-3 luni, cu luarea masurii de degradare din functia avuta si trecerea la salarizarea functiei pe care ati fost trecut pe perioada determinata de timp, sau in cel mai rau caz cu desfacerea CIM pe motive ce tin de culpa salariatului...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Barbu
 User Monica Barbu
a raspuns la intrebare la 22 Sep. 2017
Buna ziua, in conformitate cu prevederile art.249 (2) din Codul Muncii, pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune.
Daca comisiile de cercetare au cercetat diferit 2 abateri disciplinare, se pot aplica 2 sanctiuni, pentru fiecare cate una, dar reducerea salariului de baza se poate face in procent de 5-10% pe o durata de 1-3 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Di Diana
 User Di Diana
a raspuns la intrebare la 11 Sep. 2017
Buna ziua, ce va pot spune este ca nu s-a aplicat corect sanctiunea de 15 %, conform Codului Muncii (art. 248), sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul se situeaza intre 5-10% pe o durata de 1-3 luni...deci nu este legal sa va retina 15%.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024