ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incetare de drept


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca o persoana se afla in concediu medical, si intre timp ii vine decizia de pensionare (ca urmare a faptului ca are dosarul depus pentru limita de varsta...) , prevaleaza incetarea de drept, in termen de 5 zile lucratoare de cand vine decizia de pensionare? sau se face incetare cand ii expira concediu medical?

Adaugata in: Codul Muncii
Claudia Clau
 User  Claudia Clau
a intrebat la 28 Dec. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Dec. 2012
In cazul pensionarii pentru limita de varsta contractul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de pensionare. Intotdeauna, daca pe perioada suspendarii CIM intervine o cauza de incetare de drept, aceasta prevaleaza conform Codului muncii, ceea ce inseamna ca CIM poate inceta pe durata concediului medical. Salariatul va fi instiintat privind aceasta incetare prin decizia intocmita de angajator.

Faptul ca persoana a continuat activitatea dupa implinirea conditiilor de pensionare pentru limita de varsta nu este in regula, el a lucrat ilegal, data fiind incetarea de drept a CIM pe care ar fi trebuit sa o constatati prin decizie. Incetati CIM al salariatului cat mai curand, apoi intocmiti un nou CIM si semnati-l cu el, daca doriti sa continuati acest raport de munca.

Art. 56 - Codul muncii republicat.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024