ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

indemnizatie pentru cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! as vrea sa intreb daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca am absolvit universitatea acum o jumate de an in urma si nu am lucrut. Si daca sotul are lucrut 24 luni si daca putem sa depunem actele pentru ca unul din parinti are lucrate 24 luni.ms

Radu Olga
 User  Radu Olga
a intrebat la 23 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului nyiri mirela la 24 Ian. 2014
Depinde cum priviti problema. Ca sa puteti inceta raportul de munca la angajatorul de unde ati intrat in CIC, va trebui intati sa solicitati in scris revenirea la lucru, apoi sa va inaintati demisia sau o cerere de incetare cu acordul partilor. Daca solicitarea privind acordul partilor va fi respinsa va ramane varianta demisiei, caz in care aveti obligatia sa respectati perioada de preaviz contractuala.

Daca reveniti mai devreme de 2 ani puteti, facand dovada veniturilor profesionale impozabile, sa beneficiati de stimulent de insertie pentru lunile ramase pana la 2 ani. Cu conditia ca aceste venituri sa fie realizate pe toata durata acordarii stimulentului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Nyiri Mirela
 User Nyiri Mirela
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Ian. 2014
buna as dori sa va intreb eu sunt in concediu pt crestere copilului sunt obligata sa ma intorc tot la aceles loc de munca daca primesc o oferta mai buna pot sa merg si in alta parte si eu am optat pt 2 ani as dori sa va intreb ma pot duce la munca inainte de a implini cei 2 ani?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Ian. 2014
Nu, din pacate nu aveti cum pentru ca nu indepliniti conditiile de acordare.

Sotul dvs in schimb poate depune cererea pentru concediu si dosarul pentru indemnizatie, nu se iau in calcul 24 de luni, ci doar cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Numai in cazul somajului perioada de referinta pentru stagiul de cotizare minim este de 24 de luni.

Atat concediul cat si indemnizatia sunt drepturi cuvenite oricaruia dintre parintii firesti ai copilului, cat timp indeplineste conditiile de acordare.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024