ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

inregistrare in revisal data incetarii CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Conform HG 500/2011, data incetarii CIM se inregistreaza in registru la data incetarii CIM/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat incetarea CIM.
In situatia in care persoana desemnata pentru completarea si transmiterea registrului este in concediu sau chiar firma este in concediu in perioada 01.09-20.09, iar un salariat doreste incetarea activitatii cu data de 12.09, cu acordul partilor sau demisie cu preavizse poate opera in revisal incetarea CIM cu data de 31.08 cand inca se mai lucreaza, si decizia sa fie emisa cu data de 31.08 cu mentiunea ca incetarea CIM este cu 12.09.. O incetare a CIM se poate inregistra in Revisal inainte de data la care inceteaza CIM.
La ce situatii /evenimente se refera "la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat incetarea CIM"
in afara de incetare de drept-deces


Paula-gabriela Grama
 User  Paula-gabriela Grama
a intrebat la 26 Aug. 2011
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

10 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ema Ema
 User Ema Ema
a raspuns userului Ioana Popa la 30 Aug. 2012
De exemplu, salariatul lucreaza 8 ore, iar la finalul programului isi depune demisia precizand ca incepand de maine nu mai vine la lucru, atunci nu se incepe preavizul a 2 -a zi?

Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ages new la 06 Mar. 2012
Inregistrarea incetarii contractului se face in data de incetarii contractului in cazul de fata. Aici vorbim de o demisie sau acordul partilor, si nu de deces.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ages New
 User Ages New
a raspuns la intrebare la 06 Dec. 2011
...iar solutia cu ... demisie, decizie, "completare", transmitere in aceeasi zi, mi se pare o aberatie fara margini

O fi legiuitoru mai slab la cap, cum ne-am obisnuit, dar parca nu imi vine sa cred ca a reglementat ca toate astea sa se intample intr-o zi ... pentru a fi in asa zisa " in regula"
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ages New
 User Ages New
a raspuns userului George Andreescu la 06 Dec. 2011
Buna ziua, am citit toate raspunsurile la problema nefericitului

"art. 4 lit.d "elementele prevazute la art. 3 alin. 2 lit. i se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca / la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca"

... cu acea exprimare prin bara inclinata spre dreapta slesh, sau cum so numi, care nu stim ce reprezinta si, sau , amandoua???.
Din raspunsuri, ce sa zic, ati facut un bors cum a facut si legiuitorul din aceasta lege, ca un om sanatos la cap care citeste topicul de la inceput pana la sfarsit, ..la final nu intelege nimic. Adica, cand sa transmita fisierul .rvs , on line, ..ca sa nu primeasca amenda.
Consultantul vorbeste de inregistrarea deciziei in Revisal si de transmiterea modificarii din decizie.
- inregistrarea in revisal
- transmiterea online ... adica doua chestiuni distincte. Cand de fapt inregistrareacompletarea in Revisal nu intereseaza pe nimeni. Doar transmiterea conteaza ..etc etc ... Ce sa zic, ..o varza totala, totala.

Cu regret va informez ca problema ridicata la fileu este de importanta maxima, dar nu am inteles nimic din ce ati explicat. Bafta.
P.S. Cu siguranta sunt greu de cap




Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dan Marineci la 18 Oct. 2011
Contractul de munca inceteaza odata cu incheierea perioadei de preaviz si nu la momentul inaintarii demisiei. Cu alte cuvinte raportul de munca se incheie dupa cele 20 de zile de preaviz. Spre exemplu, daca salariatul a inaintat demisia la data de 12.09, de la aceasta data incepe sa curga perioada de preaviz de de 20 de zile lucratoare. Ultima zi de lucru a salariatului va fi 7.10.2011, astfel ca CIM va inceta la data de 8.10.2011, aceasta fiind prima zi incepand cu care salariatul nu va mai desfasura activitate la sediul dvs. Data la care se opereaza in REVISAL si se transmitre spre ITM este 8.10.2011.

Data luarii la cunostinta se refera la situatiile in care intervine decesul sau o hotarare juridica, respectiv data la care aflati ca spre exemplu salariatul in cauza a decedat, chiar daca decesul a survenit cu 3 zile inainte sa fiti instiintat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dan Marineci
 User Dan Marineci
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Sep. 2011
Lamuriti-ma si pe mine va rog in aceasta problema.
Conform HG 500/2011 art. 4 lit.d "elementele prevazute la art. 3 alin. 2 lit. i se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca" as dori sa le luam separat pt a intelege cat mai bine:
- "se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca" - conform acesteia, la fel ca si colega noastra care a postat, contractul inceteaza in data de 12.09. conform demisiei iar eu vin la munca in data de 30.09, sa inteleg ca nu este corect transmiterea revisalului in data de 30.09 cu toate ca eu ii fac decizia de incetare cu data de 12.09 pe baza demisiei , ci trebuie ca eu conform demisiei in data de 12.09 sa-i fac decizia de incetare a CIM si s-o transmit ITM-ului. Sincer sunt putin debusolat;
- "la data luarii la cunostinta" - moare angajatul in 10.09 si aflam peste 3 zile 13.09 , pe baza certificatului de deces care atentie : intram in posesia lui peste 7 zile, 17.09 i se intocmeste decizia de incetare a CIM, eu nu mai pot transmite revisalul in 10.09 si sunt nevoit s-o fac in 17.09 sau 18.09 depinde daca eu primesc in 17.09 certificatul seara.
Cum se procedeaza?va rog. Poate nici eu nu le separ cum trebuie si de asta nu inteleg.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului PAULA-GABRIELA GRAMA la 09 Sep. 2011
Inregistrarea "la data luarii la cunostinta" face referire la ambele cazuri, respectiv cand angajatul este informat de decizia angajatorului privind incetarea raportului de munca, precum si la situatia in care angajatorul primeste demisia angajatului sau este informat despre un eventual deces al acestuia. In ultimul caz, chiar daca aflati despre decesul persoanei dupa un numar de zile de la data producerii lui, el trebuie inregistrat atunci cand vi se comunica modificarea.

Decizia se poate inregistra in REVISAL inaintea incetarii contractului, spre exemplu demisia angajatului poate fi inregistrata in ziua in care o primiti. Insa ea ar trebui transmisa ITM-ului in aceeasi zi in care este inregistrata. In cazul demisiei, contractul inceteaza la data incheierii perioadei de preaviz, cf. art. 79. alin 7 din Codul Muncii.

HG 161/2006 a fost abrogata odata cu intrarea in vigoare a HG 500/2011.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Liliana Ardeleanu
 User Liliana Ardeleanu
a raspuns userului George Andreescu la 01 Sep. 2011
HG 161/2006 nu s-a abrogat?
acum e in vigoare
Conform HG 500/2011,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paula-gabriela Grama
 User Paula-gabriela Grama
a raspuns userului George Andreescu la 28 Aug. 2011
Multumesc.Stiam ca incetarea se inregistreaza in ziua respectiva . Dar cum se procedeaza atunci cand nu ai aceasta posibilitate. ?S-a sugerat ca se poate face si anterior.

Conform HG 500/2011, data incetarii CIM se inregistreaza in registru la data incetarii CIM/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat incetarea CIM. Nu cred ca expresia "la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca" se refera la momentul la care a luat cunostinta salariatul , ci la unele exceptii potrivit carora inregistrarea nu se face in aceeasi zi , cum ar fi un deces astazi , de care afli peste 2-3 zile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
George Andreescu
 Expert George Andreescu (Specialist, Morgan Sol Romania)
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2011
Decizia de incetare a contractului individual de munca se intocmeste in chiar ziua incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor si se transmite la Inspectoratul Teritorial de Munca art. 3 din HG 161/2006 privind ??ntocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor.

Pe cale de consecinta data incetarii CIM este data inregistrarii deciziei in registrul general de evidenta a salariatilor REVISAL urmand a-si produce efectele de la data comunicarii 252 alin. 3 din Codul muncii republicat iar dovada comunicarii se face independent de incetarea CIM.

Prin urmare, decizia de incetare a contractului individual de munca se intocmeste in ziua incetarii CIM, se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor REVISAL si se transmite la Inspectoratul Teritorial de Munca in aceeasi zi.

"La data luarii la cunostinta" reprezinta momentul in care salariatul a fost instiintat cu privire la actiunea care se va desfasura incetarea CIM, in acest caz, indiferent de motiv.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024