ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

legislatia muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am contract de munca pe perioada nedeterminata cu perioada de proba de 90 zile calendaristice. Cf. legii avand studii superioare, cf fisei de evaluare si fisei postului in cadrul celor 90 de zile perioada de proba persoana nu corespunde profesional, cerintelor fisei postului , moral. Persoana respectiva desi a fost informata in scris nu doreste rezilierea CM si sa ia la cunostinta notificarea unitatii privind rezilierea CM. S-a trimis prin posta cf legii cu recomandata cu aviz de primire dar tot refuza in totalitate. Va rog ajutati-ma cum sa procedez legal in vederea rezilierii contractului de munca . Multumesc.

Mircea Paduraru M
 User  Mircea Paduraru M
a intrebat la 03 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mircea paduraru m la 04 Apr. 2012
Este necesar ca salariatul sa semneze de luare la cunostinta a notificarii de concediere. In caz contrar, se considera ca salariatul nu a fost informat, raportul de munca merge mai departe si nu puteti intocmi decizia de incetare.

Daca salariatul este debutant, odata cu incadrarea absolventului ati primit un stimulent de la stat, conditia fiind sa il incadrati cu contract pe perioada nedeterminata si sa mentineti raportul de munca pentru cel putin 3 ani. Daca incetati raportul si sa nu incetati raportul de munca din alte motive decat cele imputabile salariatului veti fi obligat sa restituiti sumele primite de la stat. Mentionati in relatare ceva de necorespundere din punct de vedere moral. Daca angajatul are la activ fapte care pot fi considerate abateri disciplinare sau daca nu si-a respectat atributiile din fisa postului, puteti demara o cercetare, din punctul medu de vedere, pentru a dovedi aceste elemente sau il puteti sanctiona direct cu un avertisment scris.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mircea Paduraru M
 User Mircea Paduraru M
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Apr. 2012
nu a semnat la nici o notificare si nici adresa de returnare a notificarii prin recomandat cu aviz de primire !!!!!!! NU semnat nimica
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2012
Salariatul respectiv este cumva debutant in profesie?. Aveti grija ca altfel se pune problema in cazul debutantilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2012
Daca ati trimis si prin posta iar salariatul a semnat pentru primirea acestei notificari atunci raportul de munca poate inceta fara nici o problema. La fel si daca a primit aceasta notificare in mana. Legea permite incetarea contractului prin notificare scrisa, fara a fi obligata motivarea concedierii, in cazul in care incetarea are loc pe parcursul sau la finalul perioadei de proba.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024