ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


Lipsa contractului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt functionar public, lucrez in cadrul Politiei Locale - Serviciul Ordine Publica unde nu s-a intocmit un contract individual de munca sau colectiv, putem functiona dupa codul muncii. Cine este vinovatul pentru neintocmirea unui contract de munca? Cel vechi a exiprat de aproximativ de 2 ani. Daca lucram la program de 8 ore in doua schimburi se considera ca lucram in ture si nu putem beneficia de sambete si duminici si sarbatorile legale? Se refuza categoric de primarie si de conducerea politiei locale sa se acorde liber simbata si duminica, spunand ca prejudiciem interesul public, dar nu se acorda un spor pentru zilele declarate sarbatori legale. Instruirea lunara DE PROTECTIE A MUNCII se tine din timpul meu liber destinat odihnei personale sau trebuie sa fiu pontat.
VA MULTUMESC!

Adaugata in: Codul Muncii .
Viorel Stefan
 User  Viorel Stefan
a intrebat la 31 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Aug. 2013
Functionarul public este incadrat in baza legii 188/1999 actualizate si nu a Codului muncii. Deci daca ocupati o astfel de functie sunteti numit si nu incadrat ca salariat.

Daca insa sunteti personal contractul atunci lucrati la negru, contractul de munca se semneaza inainte de inceperea activitatii si nu dupa sau deloc. Vinovate se fac ambele parti in baza Codului muncii si ambele vor plati amenzi.

Repausul se poate acorda in oricare alte doua zile consecutive din saptamana, nu este neaparat sa fie sambata si duminica, In insitutiile de stat din pacate acordare sporurilor deocamdata este cam problematica, in multe situatii fiind sistata chiar.

Instrucatujul de protectia muncii se poate face si in afara programului, dar de regula el se deruleaza in timpul programului de lucru al salaritului. Nu va ponteaza pentru ca nu lucrati in acel interval de timp. Nu este timp de lucru.

Depuneti o sesizare la ITM si rezolvati situatia contractului de munca, inainte de toate. Fara el, sunteti incadrat ilegal si nu vi se aplica deci niciun act normativ. Angajatorul poate abuza in continuare de dvs daca nu solicitati ajutor din partea autoritatilor in domeniul muncii.

Alte intrebari despre Codul Muncii