ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Majorarea salariilor


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. In monitorul oficial din 9 decembrie 2010 a aparut actul normativ care aduce salariul minim pe economie la 670 incepand cu luna ianuarie 2011. In monitorul oficial din 28 decembrie 2012 apare legea cadru 284 privind salarizarea si legea 285 privind salarizarea in anul 2011, in care se arata modul de calcul al salariului.
In institutia mea am avut patru cazuri in care dupa reducerea de 25% la salarii, salariul brut se afla sub salariul minim pe economie de 670, astfel ca cei care fac update programului de salarii au modificat formula astfel incat dupa reducerea de 25% au adus salariile la nivelul de 670. apoi au aplicat majorarea de 15% in baza legii salarizarii. Au aparut cateva nedumeriri, in sensul ca muncitorii calificati au ajuns sa aiba acelasi salariu brut ca muncitorii calificati, iar doi muncitori necalificati cu spor vechime diferit au avut acelasi salariu. Acum in baza OUG 19 /2012 dupa ultima majorare de 7,4%, salariile au revenit la nivelul avut in iunie 2010, iar pentru cei patru salariati, in loc sa li se mareasca salariile cu 7,4%, li se reduce salariul, pentru ca nu se permite depasirea salariului avut in 2010. Intrebarea mea este urmatoarea: s-a gresit atunci cand s-au aplicat actele normative in functie de cronologia actelor aparute in monitorul oficial? Adica trebuia in ian 2011 aplicata majorarea de 15% si apoi aducerea la nivelul de 670 daca era cazul?
Anca, multumesc.

Anca Costis
 User  Anca Costis
a intrebat la 23 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Ian. 2013
Tind sa cred ca s-a gresit cand a fost "dat peste cap" programul astfel incat sa apara alte salarii decat cele reale. Normal era ca salariul sa nu scada sub cel minim pe economie, chiar si in cazul reducerilor salariale aplicate, ceva nu a fost bine acolo.

Majorarea ar trebui sa aduca salariile la nivelul lor initial.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024