ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Neacordarea salariului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, lucrez la un magazin care din cauza datoriilor acumulate s-a inchis dar fara ca patroana magazinului sa ofere o lamurire. Nu doreste sa ne acorde salariile si de 3 saptamani magazinul este inchis dar noi nu am semnat nici demisia, nici in concediu nu suntem. In cazul acesta, contractul de munca mai are vreo valoare, aceasta situatie o obliga pe patroana la despagubiri? Cum imi recuperez salariul/ Patroana respectiva doreste toate actele magazinului dar eu nu doresc sa i le ofer pana nu imi primesc salariul, pot sa fac asa ceva?
Va rog sa imi oferiti un raspuns cat mai concis.

Lavyn A
 User  Lavyn A
a intrebat la 21 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Iul. 2012
Inteleg ca magazinul este in insolventa. Persoana care detina insa acest magazin ar trebui ca pentru salariatii sai sa aiba un Fond de garantare, creat si pentru care sa fi platit contributia legala. Aceasta daca exista si contracte de munca, respectiv salariati legali. Actele magazinului v-as recomanda sa i le dati, ca sa nu aveti si dvs probleme ulterior pentru refuzul de a inanpoia acte care nu va apartin sau nu vi se cuvin.

Drepturile salariale neplatite din pacate vor putea fi achitate numai in instanta. Verificati insa la ITM daca nu cumva angajatorul dvs si-a incetat existenta, caz in care contractele de munca inceteaza de drept, in conditiile legii. Sigur, intr-un astfel de caz ar fi bine sa fiti anuntat dar cel mai bine ar fi sa luati legatura si cu inspectoratul, si sa faceti o plangere in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale neachitate la timp conform contractului de munca sau a celui colectiv.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Viviana Serni Gratiela Petrescu Ioana Popa George Andreescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024