ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nelamurire


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez de 15 ani ca infirmier anatomo-patolog la un spital si am facut niste cursuri de specializare pe bani mei. La terminarea cursurilor am cerut unitatii sa imi fie recunoscute acele cursuri deoarece sunt in conformitate cu locul de munca, de atunci au aparut problemele. Vreau sa va intreb in legatura cu fisa postului; de 15 ani de cand lucrez nu am avut aceasta fisa a postului, iar dupa discutiile avute mi s-a intocmit o fisa a postului in care mi s-au introdus activitati ce nu tin de profilul meseriei si am fost obligat sa semnez acea fisa apostului cu mutarea pe alta sectie sau cu desfacerea CM .

Adaugata in: Codul Muncii Sanatate
Doru Tuvic
 User  Doru Tuvic
a intrebat la 27 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Mai. 2012
Fisa postului este obligatorie in baza prevederilor noului Cod al muncii. Insa angajatorul nu va poate obliga sa semnati pentru derularea unor atributii ce nu corespund incadrarii, ele trebuie sa fie conforme cu postul iar daca sunteti de acord si dumneavoastra, se pot adauga atributii, insa fara a fi foarte diferite de cele specifice postului.

Referitor la recunoasterea noilor studii, teoretic, prin prisma legii, el are obligatia sa va asigure accesul la formare profesionala la un anumit interval de timp. Insa daca optati sa urmati cursuri individual, din propria initiativa, angajatorul nu are obligatia sa le recunoasca ulterior absolvirii, dar nu va poate ingradi accesul la ele.

Faceti o sesizare catre ITM referitor la acea fisa a postului pentru a regla situatia. Insa va fi probabil necesar sa puteti dovedi ca ati fost amenintat atunci cand ati semnat fisa postului ca veti fi dat afara daca nu o faceti.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Marius Ion Viviana Serni Ioana Popa adriana iancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024